Poll op zondag: een E op je iPhone

Poll op zondag: op de iPhone verschijnt een letter E, alsof je op een EDGE-netwerk zit. Wie heeft dat ook en waar zou dat aan kunnen liggen?

iphone edgeOmdat de auteurs van iPhoneclub in het weekend ook wel eens wat ontspanning hebben verdiend is het woord aan jullie. Rachid zag op zijn iPhone met T-Mobile opeens een E verschijnen, in plaats van de gebruikelijke bolletje (GPRS) of 3G (3G-netwerk). E staat voor EDGE, een netwerktechniek die in Nederland alleen via Telfort is aangeboden en al jaren geleden is uitgefaseerd.

T-Mobile heeft nooit een EDGE-netwerk ingericht, dus het kan geen laatste stuiptrekking van EDGE zijn. Maar wat is het wel? Een glitch van de iPhone? Op vakantie in het buitenland kan het nog wel eens gebeuren dat je iPhone overschakelt naar het EDGE-netwerk. In België worden de EDGE-netwerken bijvoorbeeld nog veel gebruikt, maar ook in Duitsland, Engeland, Ierland en Turkije bestaan ze ook nog.

Rachid is niet de eerste die zo’n E op zijn iPhone ziet verschijnen; we hebben er wel vaker meldingen van binnengekregen. De poll van vandaag luidt dan ook: wel eens zo’n E in beeld gehad? En de vervolgvraag: waar zou het aan kunnen liggen?

Als je niet weet wat EDGE is, raden we je aan voor het reageren het Wikipedia-artikel over EDGE te raadplegen, om geen flater te slaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2010, 14:11
Categorie Achtergrond
Onderwerp apollo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.