Sharp kan eindelijk voldoende iPhone 5-schermen leveren

Sharp ligt op schema met productie van schermpanelen voor de iPhone 5. Dat heeft het Japanse bedrijf bekendgemaakt. Sharp werd getroffen door een hoog foutpercentage.

iphone-5-scherm-witDe Japanse elektronicagigant Sharp heeft laten weten dat de productie van schermpanelen voor de iPhone 5 op orde is. Tekorten aan de moeilijk te produceren schermpanelen zorgden ervoor dat Apple te kampen had met voorraadproblemen bij de iPhone 5. In de Nederlandse en Belgische Apple Store werd meteen bij het beschikbaar komen van het bestelformulier al een levertijd van 3 tot 4 weken gemeld.

Net op het moment dat Apple de iPhone 5 in 22 nieuwe landen beschikbaar heeft gesteld, komt Sharp met de mededeling dat de productie nu weer onder controle is. Een analist van Barclays vermoedt dat Sharp pas schermen voor de iPhone 5 kon leveren nadat het toestel op 21 september voor het eerst in de verkoop ging.

Apple moest in voorafgaande weken schermpanelen gebruiken van andere toeleveranciers. De Barclays-analist wekt de indruk dat Sharp moeite had met de assemblage van de in-cell panelen in de iPhone 5. Eind augustus circuleerden daarover al geruchten. Het toestel maakt voor het eerst gebruik van een nieuwe schermtechnologie, waarbij onderdelen van het scherm met elkaar zijn geïntegreerd. Daardoor kan Apple de iPhone 5 met een veel dunner schermpaneel uitvoeren. De productiecapaciteit was daarbij niet zozeer de bottleneck, maar wel het hoge foutpercentage. Schermpanelen die niet aan de kwaliteitseisen van Apple voldoen, zijn niet geschikt voor productie.

Reuters schrijft dat de Kameyama-fabriek in Centraal-Japan de iPhone 5-schermen zou leveren. Eind augustus, drie weken voordat de nieuwe iPhone in de verkoop ging, bleek dat Sharp achterop schema raakte. Volgens analist Yasuo Nakane is het 4-inch scherm van de iPhone 5 met in-panel switching in grote aantallen extreem moeilijk te fabriceren is (al eerder schreven we daarover). Al die moeite levert in ieder geval wel waardering op: volgens DisplayMate heeft de iPhone 5 het beste scherm van alle smartphones die momenteel op de markt zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2012, 10:23
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.