Vodafone voert vanaf 14 mei nieuwe abonnementen in

Vodafone gaat per 14 mei nieuwe abonnementen invoeren, ook voor de iPhone. De prijs gaat omhoog, maar je krijgt wel gratis sms/mms en meer keuze uit databundels.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

vodafone-iPhone-4sVodafone gaat vanaf 14 mei nieuwe abonnementen invoeren, zo blijkt uit informatie van Tweakers.net. De nieuwe abonnementen worden voortaan geleverd met databundel, onbeperkt sms en mms. Wel gaat de prijs omhoog: een bundel die nu €26,50 kost (100 belminuten/sms’jes, 200MB data) gaat in een vergelijkbare variant straks €32,50 kosten (90 belminuten, onbeperkt sms, 200MB data). Voor bestaande abonnees verandert er niets. De nieuwe tarieven gelden alleen voor nieuw afgesloten abonnementen en voor klanten die hun abonnement willen verlengen.

Het is nog maar kortgeleden dat Vodafone nieuwe tarieven invoerde. De Bel+SMS-abonnementen zonder databundel blijven bestaan, maar Bel+SMS+Web en Bel+SMS+Web Smart worden samengevoegd. Bij het kiezen van een nieuw abonnement is het aantal belminuten niet langer leidend. Wil je weinig belminuten en veel data, dan kan dat voortaan ook. Er is keuze uit databundels van 200MB, 500MB of 1000MB, waarbij de snelheden variëren van 7,2Mbps tot 14,4Mbps (down). De uploadsnelheid is altijd 2,0Mbps bij alle abonnementen. Ga je over de datalimiet heen, dan zijn er drie mogelijkheden:

  • Blox: Hiermee kun je tijdelijk je datalimiet verdubbelen en je betaalt hiervoor 15 euro per maand. Je kunt de Blox na een maand stopzetten. Buiten de bundel betaal je €0,10 per MB.
  • InternetMaximaal: Heb je continu een grotere databundel nodig, dan kun je voor de duur van het abonnement een InternetMaximaal-bundel afsluiten, waarmee je je datalimiet verdubbelt (dus 1000MB wordt 2000MB). De snelheid blijft hetzelfde.
  • Bijbetalen: Ga je over de dubbele databundel van InternetMaximaal heen, dan betaal je 2,50 per 250MB. De snelheid gaat omhoog naar 28,8Mbps.

Vodafone stuurt gebruikers een sms’je als driekwart van de databundel en als driekwart van de belbundel is verbruikt.

Hieronder zie je de prijzen van de nieuwe Bel + SMS + Web-abonnementen van Vodafone:

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

De prijzen van de abonnementen zijn hoger dan voorheen. Voor een bundel met 300 belminuten/sms’jes en 600MB data betaalde je €42,50 terwijl je voor een bundel met 200 belminuten, onbeperkt sms en 500MB data straks €50,00 betaalt. Op papier zijn er nog steeds speciale iPhone-abonnementen bij Vodafone, maar die zijn qua prijs en voorwaarden exact gelijk aan de Bel+SMS+Web-abonnementen. Tethering en VoIP is voortaan toegestaan vanuit de bundel. Bij Bel+SMS+Web-bundel was dat voorheen niet het geval. Je kunt geen data en belminuten meenemen naar de volgende maand en gesprekken worden per seconde afgerekend.

Ook de prijzen van de Sim Only-abonnementen zijn aangepast. Hieronder zie je de prijzen van Bel+SMS+Web Sim Only:

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

(met zeer veel dank aan Tweakers voor het delen van de prijsinformatie voor publicatie)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2012, 12:02
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.