Vodafone nachtverkoop: een koerier bezorgt de iPhone 6s op Texel

Vodafone schaft roamingkosten af voor nieuwe Red- en Black-abonnementen

Vodafone schaft roamingkosten af voor de Red- en Black-bundels. Bellen en internetten in de EU komt voortaan uit je normale Nederlandse bundel.

Vodafone schaft vanaf vandaag de roamingkosten af voor nieuwe klanten met een Red- of Black-abonnement. In landen van de EU hoef je niet meer apart te betalen voor belminuten, sms en data. Het gaat om zo’n veertig landen in de EU, aangevuld met enkele andere landen waarin Vodafone actief is zoals Albanië en Turkije. Bestaande klanten zullen hun contract moeten vernieuwen om ervan te profiteren.


Vodafone nachtverkoop: een koerier bezorgt de iPhone 6s op Texel

Roamingkosten verdwijnen vanaf 15 juni 2017

Vodafone bereidt zich met de maatregelen voor op het afschaffen roamingkosten medio 2017. Vanaf 15 juni volgend jaar mogen providers geen extra kosten meer in rekening brengen bij het telefoneren en internetten in landen van de EU. Je kunt je mobiele abonnement dus gebruiken zoals je in Nederland en België gewend bent. Onderling kunnen providers wel kosten in rekening brengen, waarbij maximumtarieven gelden.

Aanvankelijk wilden de Europese ministers dat er een maximum periode zou gelden voor gebruik van je abonnement in het buitenland, maar de Europese Commissie heeft nu een gewijzigd voorstel ingediend waarin zo’n beperking niet meer geldt. Je zou dan met een Nederlandse simkaart maandenlang door heel Europa kunnen trekken, of je Nederlandse simkaart gebruiken tijdens het overwinteren in Frankrijk of Spanje.

Nieuwe regeling bij Vodafone: bellen en internetten zoals thuis
Vodafone loopt hier dus al op vooruit en geeft klanten bovendien een aantal belminuten, die ze kunnen gebruiken voor telefoontjes vanuit Nederland naar het buitenland. Bij de goedkoopste bundel Red Essential (1,5GB data, €26) gaat het om 20 belminuten, bij de duurste bundel Black (25GB data, €89) kunnen klanten onbeperkt bellen vanuit Nederland naar EU-landen.

Bestaande klanten: Dagbundel of omzetten
De nieuwe regeling geldt voor abonnementen die vanaf 21 november 2016 zijn afgesloten. Mensen met een ouder abonnement zullen gebruik moeten maken van de reguliere Dagbundel op Reis. Bestaande klanten kunnen hun abonnement vernieuwen om onder de nieuwe regeling te vallen. Bij klanten die na april 2016 hun bundel hebben afgesloten is het mogelijk om voor eenmalig €15 te worden aangepast naar de nieuwe voorwaarden.

Voor mobiel internet betekent het dat er geen verschil is of je in Nederland of in de EU-landen aan het whatsappen of facebooken bent. Is de databundel op, dan kun je extra databundels aanschaffen van 1GB, 3GB, 5GB of 10GB, waarvoor je net zoveel betaalt als bij gebruik in Nederland. De speciale EU-bundels voor data komen daarmee te vervallen voor de genoemde abonnementsvormen. Voor prepaid-gebruikers zijn ze nog wel beschikbaar.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 21 november: Meer informatie voor bestaande klanten toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2016, 9:56
Categorie Providers
Onderwerpen europa, roaming, Vodafone
38 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.