Vodafone Red-abonnees gratis toegang tot 4G-netwerk

Vodafone Red-abonnees krijgen zonder extra kosten toegang tot het 4G-netwerk van de provider. Dit maakte Vodafone bekend.

Vodafone 4GVodafone-klanten met een Red-abonnement kunnen zonder verdere kosten direct het 4G-netwerk van de provider gebruiken, zodra dit nieuwe netwerk deze zomer is uitgerold. Dit maakte Vodafone bekend in een persbericht. Abonnementsprijzen worden ook niet verhoogd om 4G te ondersteunen. Het 4G-netwerk van Vodafone werkt in eerste instantie niet op de iPhone 5. Alleen in drukke gebieden zal de iPhone 5-frequentie voor 4G door Vodafone worden ingezet.

Het 4G-netwerk van Vodafone gebruikt de 800Mhz-frequentie. Dit is echter een 4G-frequentie die de iPhone 5 niet ondersteunt. Alleen op drukke locaties wordt ook de 1800Mhz-frequentie bijgeschakeld, waarmee de iPhone 5 wel toegang tot 4G krijgt. Welke gebieden uiteindelijk als ‘druk’ worden bestempeld is nog niet duidelijk.

KPN pakt de uitrol van 4G hetzelfde aan als Vodafone. Ook zij gebruiken de 800Mhz-frequentie landelijk en schakelen met 1800Mhz op drukke locaties bij. T-Mobile is op het moment de enige provider die landelijk de 1800Mhz-frequentie voor 4G gaat gebruiken. T-Mobile biedt abonnees ook gratis toegang tot 4G.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2013, 14:02
Categorie Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.