Vodafone maakt korte metten met onbeperkte internetabonnementen

Vodafone maakt een einde aan abonnementen met oude, onbeperkte databundels. De abonnees krijgen een goedkoper Red-abonnement.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

VodafoneVodafone-abonnees met een onbeperkte internetbundel worden over ongeveer een maand overgezet op een nieuw abonnement met databundel. Dit ontdekte Tweakers. De abonnementen worden automatisch overgezet naar een Vodafone Red-abonnement. Het is volgens een brief van de provider ook mogelijk om je oude abonnement stop te zetten of om een ander soort abonnement af te sluiten.

De inmiddels al wat oudere abonnementen hebben een onbeperkte internetbundel waarbij een fair-use-policy wordt gehanteerd. Pas als je ver boven het gemiddelde dataverbruik zit, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. Deze onbeperkte bundels worden al enige tijd niet meer aangeboden. Vodafone heeft niet bekendgemaakt hoeveel gebruikers nog het oude abonnement gebruiken.

Lees ook: Alles over Vodafone’s iPhone-abonnementen

In één van de brieven ontvangen door een abonnee wordt een Red Sim Only-abonnement met een databundel van 2GB genoemd. Dit abonnement kost op de website van Vodafone 39 euro, wat met de beloofde korting wordt verlaagd naar €9,75 per maand.

Vodafone mag het contract eenzijdig opzeggen. Abonnementen bij de provider zijn doorgaans voor één of twee jaar, waarna het abonnement iedere keer met een maand wordt verlengd. In deze periode is het voor zowel de provider als voor de abonnee mogelijk het abonnement op te zeggen. Deze mogelijkheid maakt Vodafone in deze situatie gebruik van: het oude abonnement wordt stopgezet, om automatisch te worden vervangen met een nieuw Red-abonnement.

Update: T-Mobile heeft geen plannen om een einde te maken aan oude abonnementen met een onbeperkte internetbundel. Dit verklaarde T-Mobile-woordvoerder Michael Vos tegenover iCulture. Dat is goed nieuws voor veel iPhone-bezitters van het eerste uur: T-Mobile bood als eerste de iPhone in Nederland aan, in combinatie met een onbeperkte databundel met fair-use-policy.

Update 2: Vodafone verklaart tegenover Tweakers dat de abonnementswijzigingen noodzakelijk zijn. De provider stapt over op een nieuw it-systeem en het zou te kostbaar zijn om hierin de oude abonnementen te ondersteunen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 11:23
Categorie Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.