Audiobus 2 laat je meerdere muziek-apps tegelijk mixen

Audiobus laat je meerdere effecten van muziekapps met elkaar combineren in Audiobus 2. Met Audiobus werken muziekapps met elkaar samen.

Audiobus 2Een grote 2.0-update voor de muziekmixapp Audiobus voegt belangrijke nieuwe functies toe. Met Audiobus is het mogelijk om meerdere muziekapps aan elkaar te koppelen, zodat het gemixte geluid van bijvoorbeeld een dj-app terechtkomt in GarageBand. Dit zorgt ervoor dat je de mixopties van meerdere muziekapps tegelijkertijd kunt benutten. De update voegt een in-app aankoop toe, die het mogelijk maakt om oneindig veel connecties te maken en de effecten van meerdere apps met elkaar te combineren.


Wil je weten hoe Audiobus werkt? Lees ons eerdere artikel hoe Audiobus meerdere muziekapps aan elkaar knoopt.

De nieuwe combifunctie in Audiobus vereist een eenmalige betaling van €4,49. De app zelf kost ook €4,49, wat betekent dat nieuwe gebruikers 9 euro kwijt zijn. Bijzonder detail: Audiobus werd tot en met maart 2013 ook al voor 9 euro verkocht.

Audiobus 2.0 laat je ook instellingen opslaan, die vervolgens gedeeld kunnen worden met ondersteunde apps. Hierdoor hoef je niet langer iedere in Audiobus gebruikte app met de hand aan te passen om het gewenste effect te krijgen. Het kan wel even duren tot de functionaliteit in andere muziekapps zal opduiken: volgens MacStories zit de preset-ondersteuning alleen in een betaversie van de SDK, waar ontwikkelaars toegang tot moeten vragen voordat ze het kunnen toevoegen.

Audiobus verscheen eind 2012 in de App Store en is inmiddels voor veel muzikanten een essentiële app. In het doorgaans vrij gesloten iOS biedt Audiobus namelijk een vrij makkelijke manier waarop je losstaande apps met elkaar laat communiceren. Daarnaast is de lijst met ondersteunde muziekapps inmiddels fors: volgens Audiobus werkt de app met meer dan 400 andere applicaties, waaronder Apple’s GarageBand en populaire muziekapps djay en Animoog.

Downloaden: Audiobus (€4,49, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.