Vodafone introduceert tijdelijk afsluitbare 10 GB-databundel voor smartphone-abonnementen

Vodafone heeft een bundel aangekondigd, waarmee je onbeperkt kunt internetten bij verschillende iPhone-abonnementen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone vodafone kleinerVodafone biedt tijdelijk een extra grote databundel van 10 GB aan. Klanten die in de periode 1 oktober 2012 tot en met 6 januari 2013 een nieuw abonnement afsluiten of hun bestaande abonnement verlengen kunnen daarbij een databundel van 10GB nemen. Je krijgt daarbij een snelle dataverbinding, die na 10GB omlaag gaat naar 32kbps. De bundel is dus vergelijkbaar met de ‘onbeperkte’ bundels van T-Mobile maar is veel ruimer. Het gaat om een tijdelijke promotie die alleen geldt voor de twee duurste bundels bij de volgende abonnementen:

De abonnementen waarbij je deze 10 GB-bundel kunt afsluiten zijn te herkennen aan de aanduiding ‘Altijd’ of ‘Extreem’.

iphone extreem veel dataDe plannen voor de nieuwe iPhone-bundel kwamen eerder al aan het licht, toen er een e-mail verstuurd naar Vodafone-winkels uitlekte. Hierin werden de plannen aan verkopers uitgelegd. Ook verscheen er vandaag een advertentie in de Volkskrant, waarin de 10 GB-bundel werd gepromoot. Een officiële aankondiging via een persbericht is er nog niet. Vodafone is daar nog mee bezig. Mensen die contact op hebben genomen met de klantenservice melden dat daar de actie nog niet bekend is. Op de homepagina van Vodafone wordt er bij de iPhone-abonnementen al wel met 10 GB geadverteerd.

Wie wil bestellen kan op de website van Vodafone terecht. Daar kun je in de voorwaarden op de website terugvinden wanneer je de 10 GB-bundel kunt afsluiten. Het kan zijn dat in het bestelsysteem van Vodafone de 10 GB nog niet goed wordt weergegeven (wij zagen nog op diverse plekken 1 GB staan bij abonnementen die wel aan alle voorwaarden voldoen), dus we raden aan om bij twijfel gewoon even een paar uur te wachten tot alle informatie correct te zien is. Vodafone bevestigde ons dat de 10 GB geldt voor iedereen die vanaf nu een Altijd- of Extreem-abonnement afsluit. Dat geldt ook voor abonnementen die mensen gisteren op 1 oktober hebben afgesloten. De 10 GB-bundel zou volgens een woordvoerder van Vodafone ook voor sim only-abonnementen moeten gelden, maar die info is nog niet op de website te vinden.

Voor mensen die een iPhone 5 met Vodafone iPhone-abonnement willen afsluiten is dit de goedkoopste optie:

  • 16GB iPhone 5 met iPhone Vaak 42,50-abonnement
  • 90 belminuten, onbeperkt sms, 10GB data
  • Onbeperkt bellen naar andere Vodafone- en Sizz-klanten
  • Abonnementsprijs: normaal €42,50 per maand, eerste 12 maanden 25% korting
  • Je betaalt het eerste jaar €31,87 per maand, daarna €42,50 per maand
  • Voor de iPhone 5 moet je €309 bijbetalen

Zoals gezegd:

  • Het is alleen mogelijk bij de Altijd- en Extreem-abonnementen.
  • Het is alleen af te sluiten in de periode 1 oktober 2012 t/m 6 januari 2013.
  • De 10 GB datalimiet geldt per maand. Tot 10 GB kun je internetten op een maximale snelheid van 14,4 Mbps, daarna gaat de snelheid omlaag naar 32 kbps.
  • De bundel van 10 GB geldt gedurende de contractstermijn, dus 1 of 2 jaar. Daarna val je weer terug naar normale databundels.

Volgens (nog niet door ons geverifieerde) informatie van de klantenservice kunnen mensen die vlak vóór 1 oktober een abonnement hebben afgesloten binnen 7 dagen annuleren en kiezen voor het nieuwe abonnement met 10 GB-bundel.

Meer info: Vodafone-abonnementen

extreem veel onbeperkt

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2012, 14:21
Categorie Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.