Vodafone CEO wil de Apple iPad graag verkopen

Vittorio Colao, de CEO van Vodafone Group, heeft gezegd dat zijn bedrijf zeer geïnteresseerd is om de iPad te gaan verkopen. Vodafone verkoopt de iPhone al in diverse Europese landen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

vittorio colaoDe CEO van de Vodafone Group, Vittorio Colao, heeft gezegd dat hij “zeer geïnteresseerd” is om de iPad te gaan verkopen. Hij heeft het apparaat nog niet persoonlijk aangeraakt, maar kijkt er erg naar uit. Verder zegt Colao:

I believe it is going to be another important piece of the — mobile — data experience. I think anything that improves the customer experience with mobile data is welcome and as such I would be very interested in having it.


De Vodafone-topman zal dan wel contracten met Apple moeten sluiten. De 3G-versie van de iPad komt al in april beschikbaar, maar tot nu toe is er slechts één operator aangekondigd: AT&T in de VS. In diverse Europese landen verkoopt Vodafone al de iPhone, met Nederland en Duitsland als grootste uitzonderingen. De meest recente lancering was in het Verenigd Koninkrijk, waar Colao trouwens ook woont. De verkoop ging daar vanaf het begin erg goed: meer dan 100.000 stuks zijn er in een week tijd verkocht. Vergelijk dat eens met de verkoop van de Nexus One (80.000 stuks in een maand tijd, in een veel groter land) en het is duidelijk dat de consumenten nog steeds warm lopen voor de iPhone. Of dat ook bij de iPad het geval is, zal nog moeten blijken. Wat ook nog zal moeten blijken, is of KPN-topman Ad Scheepbouwer ook deze keer weer gaat roepen dat de iPad nutteloos is, net zoals hij bij de iPhone deed.

Via: Macworld
Foto: persfoto van website Vodafone

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.