Macworld 2010: iPhone-applicatie iMacworld is er klaar voor

Macworld Expo heeft dit jaar te kampen met problemen: concurrent iLounge Pavilion was op de CES erg populair en Apple is er dit jaar voor het eerst niet bij. Toch zullen

macworldKomende week kun je in San Francisco terecht voor de Macworld Expo, het jaarlijkse evenement waar allerlei hardware- en software-aanbieders laten zien wat er het komende jaar te koop is rondom Mac, iPhone en andere Apple-producten. Apple zelf is er dit jaar voor het eerst niet bij en organisator IDG zal behoorlijk wat moeite hebben gehad om dit jaar voldoende exposanten bij elkaar te sprokkelen. Macworld Expo moest namelijk niet alleen Apple als grote exposant missen, maar had ook concurrentie van het iLounge Pavilion, begin januari op de CES. Dat was zo’n succes dat het vloeroppervlak wordt verdubbeld van 25.000 naar 50.000 square feet (ruim 4.500 vierkante meter). De focus zal ook worden verbreed: naast iPod en iPhone komen ook iPad en Mac aan bod.

Maar niet getreurd, want Macworld gaat in 2010 nog gewoon door, al is het bezoeken van Macworld niet meer de ‘bedevaart’ die het voorheen was. Organisator IDG heeft een bijgewerkte versie van de Macworld Expo iPhone-applicatie uitgebracht, die je gratis kunt installeren. De applicatie is volledig bijgewerkt met kaarten, evenementen en gegevens van aanbieders. Met sterren kun je aangeven bij welke fabrikanten je zeker wilt langsgaan. Wel jammer is dat Macworld voor de iPad net even iets te vroeg komt: er zullen misschien wel hoesjesmakers zijn, maar interessante apps zijn het mooist te demonstreren als je ook een iPad in handen hebt.

Macworld Expo vindt plaats van 9 tot 13 februari 2010. Er is een iPad Special Event gepland op 13 februari van 13:00 tot 14:00 uur. Steve Jobs is er echter niet bij en Apple ook niet. Het Special Event wordt gepresenteerd door Jason Snell, VP Macworld en Editorial Director van de uitgeverij.

imacworld

Downloaden: iMacworld (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2010, 10:13
Categorie Round-up
Onderwerpen beurs, evenement, ilounge, macworld, san francisco

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.