VMware Fusion 8

VMware Fusion 8 laat je nu Windows 10 gebruiken in OS X

Windows 10 even op je Mac uitproberen: het is doodsimpel met de nieuwe versie van VMware Fusion. Daarmee concurreert VMware ook meteen met het vorige week aangepaste Parallels.

VMware Fusion 8Wilde je al die tijd al stiekem Windows 10 met Cortana gebruiken op je Mac, maar bleek dat toch vrij lastig vanaf je Mac? Dan hebben we goed nieuws: VMware heeft vandaag Fusion 8 en Fusion 8 Pro uitgebracht. Hiermee kun je rechtstreeks vanuit OS X gebruikmaken van Windows 10. Daarbij is er zelfs ondersteuning voor OS X El Capitan.

VMware Fusion 8 is een virtualization-programma, waarmee je Windows en daarin geïnstalleerde programma’s gebruikt vanuit een Mac-applicatie. Hierdoor kun je makkelijk het één en ander met Windows uitproberen, zonder dat je Windows met Bootcamp op een losse partitie moet installeren.

Fusion is niet de eerste app waarmee dit kan: Parallels voegde vorige week vergelijkbare ondersteuning toe.

De vandaag verschenen versie voegt ondersteuning toe voor Windows 10 en El Capitan. Goed nieuws voor huidige betagebruikers van OS X, maar ook voor iedereen die later dit jaar naar El Capitan gaat upgraden. Daarnaast biedt Fusion 8 ondersteuning voor USB 3.0 en kun je meerdere schermen met verschillende pixeldichtheid gebruiken. De Mac-app is nu 64-bits en kan tot zestien virtuele processoren gebruiken.

Bestaande gebruikers van Fusion 6 en Fusion 7 kunnen voor 50 dollar upgraden naar Fusion 8, of naar Fusion 8 Pro voor 120 dollar. Draai je Parallels Desktop? Dan krijg je korting op de aanschaf van Fusion 8.

Bug in Fusion 8

Eén ding om wel rekening mee te houden: Fusion 8 heeft last van een bug in de Unity-modus. Het is hiermee mogelijk om Windows-apps los naar je Mac-apps te draaien, maar soms heb je hierbij geen toegang tot het Windows-menu. Een update zal later dit probleem oplossen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2015, 21:15
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp vmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.