iPhone 7 review: geen nieuwe telefoonfuncties

KPN gaat Visual Voicemail invoeren op de iPhone

KPN gaat Visual Voicemail invoeren voor iPhone- en Android-gebruikers. Je kunt de voicemailberichten in elke volgorde beluisteren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

KPN gaat binnenkort Visual Voicemail invoeren voor iPhone-gebruikers. Vanaf deze zomer kun je de binnengekomen voicemailberichten in elke gewenste volgorde beluisteren. Het heeft te maken met de invoering van een nieuw voicemail-platform. Visual Voicemail wordt gratis voor KPN-klanten.


iPhone 7 review: geen nieuwe telefoonfuncties

Update 3 juli: In ons artikel noemden we eerder de data van 3 en 17 juli. KPN liet ons weten dat deze data zijn vervallen en dat het tijdsplan nog niet vaststaat; ze hebben de hierboven gelinkte aankondiging van de eigen website verwijderd.

KPN Visual Voicemail

Sinds 2008 was er in Nederland maar één provider die Visual Voicemail aanbood: T-Mobile. Nu komt ook KPN erbij. KPN gaat het nieuwe voicemail-systeem vanaf 3 juli deze zomer invoeren voor vaste telefonie en mobiele gebruikers.

De grootste vernieuwing voor iPhone-gebruikers is Visual Voicemail. Dit houdt in dat je alle binnengekomen berichten in een lijstje ziet staat en zelf kiest in welke volgorde je de berichten beluistert. Je kunt de personen ook naar eigen wens terugbellen. De functionaliteit is al aanwezig in iOS, maar er komt volgens KPN wel een software-update aan die het activeert. Mogelijk bedoelen ze daarmee iOS 10.3.3 (of alleen nieuwe aanbiederinstellingen?).

Oude voicemailberichten worden verwijderd
Voor Android-gebruikers komt er een aparte Visual Voicemail-app, omdat Android dit niet standaard ondersteunt. Het is alleen mobiel te gebruiken, niet op vaste telefoons. De verhuizing naar het nieuwe platform brengt wel wat veranderingen met zich mee. Zo kun je straks nog maar 2 welkomstboodschappen inspreken (was 5) en de mogelijkheid om een boodschapper direct terug te bellen met toets 1 verdwijnt ook. Als nieuwe functie komt erbij dat je de voicemail kunt aan- en uitzetten met SMS.

De overstap naar het nieuwe systeem houdt ook in dat je oude berichten kwijtraakt. Je kunt ze nog 14 dagen beluisteren, daarna worden ze verwijderd. Wil je toch nog een belangrijk bericht bewaren, dan zul je zelf met een opname-apparaat aan de slag moeten.

Bekijk ook

Visual Voicemail op de iPhone gebruiken: zo werkt het

Bij Visual Voicemail kun je binnengekomen berichten in elke gewenste volgorde beluisteren. Wij leggen je in deze tip uit hoe Visual Voicemail werkt, bij welke providers het beschikbaar is en hoe je de instellingen aanpast.

Tipgever: Yormen, bedankt!

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 05 juli: Toegevoegd dat KPN de Visual Voicemail gratis beschikbaar stelt.
  • 2017 - 03 juli: De eerder aangekondigde data van 3 en 17 juli zijn vervallen; daarom het artikel aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.