iCulture iKids logo

iKids week 35: Gizmo, Ski Safari 2 en meer

In de iKids van deze week gaan we een raket bouwen met Moonbeeps: Gizmo, spelen we renspel Ski Safari 2 en ontdekken we de straat van tijgertje Daniel.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoEén van de voordelen van klein zijn: een kartonnen doos of een laken dat tussen twee stoelen is gespannen wordt met een beetje fantasie al snel een enorme tent of geheim clubhuis. Hieronder lees je hoe ontwikkelaar Moonbot – eerder bespraken we al Fireflies en Hide & Seek – daar met hun nieuwste app Gizmo goed op inspelen. Maar ook zonder huttenbouwen valt er met deze iKids genoeg te ontdekken. Bijvoorbeeld de vrolijke applicatie van tijgertje Daniel of de verslavende opvolger van Ski Safari. Veel speelplezier!

Moonbeeps: Gizmo

Gizmo, geschikt voor kinderen van 6 tot 8 jaar, functioneert als bedieningspaneel voor een zelfgemaakt ruimteschip. Hoe dat kan? Eigenlijk simpel. Zet een kartonnen doos op zijn kop, versier hem met spacy details en plaats de iPad aan de zijkant van de doos. Start vervolgens de Gizmo app, waarmee kinderen zich een echte astronaut kunnen wanen. Op het dashboard kunnen ze aan allerlei knoppen draaien en hendels gebruiken, waaronder gelukkig ook een alarmknop. Kijk met de gyroscoop het heelal in, bel met de crew in het ruimtestation en zweef langzaam steeds verder weg van de aarde. Gizmo doet de beeld- en geluidseffecten, het creatieve kinderbrein de rest.

Explore Daniel Tiger’s Neighborhood

In Canada en de VS kennen ze tijgertje Daniel vooral van zijn tekenfilms, maar in Nederland is hij alleen bekend van een reeks vrolijke apps. Zijn nieuwste applicatie draait om de gezellige straat waar Daniel met zijn familie woont. Breng daar bijvoorbeeld een bezoekje aan de groenteboer en help met het inpakken van boodschappen of ga langs de bakker om taarten te versieren. Bij de dokter kun je met medische apparaten spelen of je in de wachtruimte verkleden. Overal in de buurt zijn spelletjes te ontdekken en kunnen kinderen vrij spelen met zelfverzonnen verhalen. Het enige minpuntje is dat Daniel Tiger’s Neighborhood vooralsnog alleen Engelstalig is. De Amerikaanse uitspraken van het tijgertje zijn gelukkig niet storend, maar je kan er als ouders ook even naast gaan zitten.

Ski Safari 2

De eerste Ski Safari was een paar jaar terug een succesje voor jong en oud. De app werd in 2012 door Apple verkozen tot een van de beste renspellen en heeft nog steeds een schare trouwe gebruikers. De kersverse opvolger lijkt qua uiterlijk erg op zijn voorganger, maar biedt gelukkig genoeg nieuwe twists en knappe animaties. In de applicatie moeten kinderen weer van een berg af rennen door te glijden, zoeven, rollen of op welke manier dan ook naar beneden te komen. Net als bij veel renspellen is er geen finishlijn, maar moet je vooral obstakels ontwijken en een zo groot mogelijke afstand afleggen. Er zijn drie werelden: de ijstijd (met toffe mammoets om op te rijden), Jurassic Park en het Wilde Westen. Naast nieuwe dieren, voertuigen en kostuums biedt Ski Safari 2 ook een multiplayermodus en geestige foto’s die tijdens de race worden genomen. Eén ding is hetzelfde gebleven: deze app is weer net zo verslavend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:54
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.