Vimeo-filmpjes aangepast voor iPhone en Android

Vimeo gaat de video's op de website aanpassen voor gebruik op de iPhone en Android-toestellen. Eerst zullen alleen de staff picks en HD-video's worden aangepakt, later krijgen ook Plus-leden de mogelijkheid om mobiele video's te uploaden.

vimeo video iphoneAls we op iPhoneclub filmpjes in artikelen opnemen, is het altijd jammer als ze op Vimeo staan. Die kun je namelijk niet op de iPhone afspelen en converteren van al die filmpjes is onbegonnen werk. Gelukkig komt daar verandering in, want Blake Whitman (community-directeur van Vimeo) heeft laten weten dat er ondersteuning voor iPhones, iPods touch en Android-toestellen komt.

vimeo op iphoneDat gaat gefaseerd: eerst worden alle staff picks en de HD-video’s omgezet. Vimeo is er de afgelopen weken mee bezig geweest en heeft ook plannen om later nog een losse applicatie uit te brengen om de filmpjes te kijken. Gaandeweg zullen Plus-leden de mogelijkheid krijgen om hun video’s in mobielvriendelijk formaat te laten transcoderen. Sommige filmpjes zullen aanvankelijk wel op de iPhone te bekijken zijn, maar niet op Android-toestellen.

Momenteel komt het dus nog op de voorkeur van de Vimeo-medewerkers aan welke filmpjes geschikt zijn om op de iPhone te bekijken. Bij concurrent YouTube worden de filmpjes automatisch (maar wel met enige vertraging) omgezet naar een iPhone-vriendelijke versie.

Via: CNET

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2009, 22:05
Categorie Apps
Onderwerpen flash, vimeo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.