NASA bouwt chemische sensor voor de iPhone

De NASA heeft een sensor ontwikkeld, die in de iPhone kan worden ingebouwd. De sensor is zo groot als een postzegel en kan chloorgas, methaan en ammoniakgas opsporen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nasa chemische sensorDe NASA bracht nog maar kortgeleden een officiële applicatie uit, waarmee je prachtige ruimtefoto’s op je iPhone kunt bekijken. Maar ze zijn nu ook met een veel geavanceerdere toepassing bezig: een chemische sensor waarmee je kunt ‘snuffelen’ of er ammoniakgas, chloorgas, methaan of een ander gas in de lucht zit.
Een onderzoeker van NASA’s Ames Research Center heeft een compacte, goedkope chemische sensor ontwikkeld die aan een iPhone bevestigt kan worden.

399279main_cell_phone_sensor4De sensor is zo groot als een postzegel en kan (zie afbeelding) via de dock-connector worden aangesloten op een iPhone. Je kunt er sensorgegevens mee verzamelen, verwerken en versturen. Op de chip zitten 16 nanosensors, die de samenstelling van de omgevingslucht analyseren en de bevindingen naar een computer of een andere telefoon kunnen doorsturen. Dit gebeurt via Wi-Fi of via het mobiele telefoonnetwerk.

De sensor is ontwikkeld als onderdeel van het Cell-All programma, waarin wordt gewerkt aan betere chemische opsporingsmethoden via mobiele telefoons. De gps-ontvanger in een mobiele telefoon zou op die manier meteen kunnen doorgeven wanneer er een gifwolk vrijkomt.

Meer info: NASA

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2009, 7:53
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.