iCE Amsterdam: iPhoneDevCamp komt naar Nederland

iPhone Dev Camp komt op 25 november 2009 naar Amsterdam. Vier bekende Amerikaanse ontwikkelaars komen naar Nederland om erbij aanwezig te zijn, waaronder gastheer Dom Sagolla.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphonedevcampiPhoneDevCamp komt voor het eerst naar Nederland!* Op 25 november 2009 kun je in de Westergasfabriek in Amsterdam leren hoe je zelf iPhone-applicaties kunt maken. Gastheer is Dom Sagolla, een van de oprichters van Twitter die zich tegenwoordig bezighoudt met het maken van één dollar kostende iPhone-applicaties. Het evenement is gratis toegankelijk en gaat vooraf aan iCE Amsterdam, een conferentie over mobiele toepassingen waar we eerder over hebben geschreven en waar iPhoneclub mediapartner van is.

De aanwezigen op iPhoneDevCamp zijn zeker de moeite waard: Dom Sagolla is behalve mede-oprichter van Twitter ook oprichter van Dollar App (een ontwikkelaar van goedkope iPhone-apps) en schreef het boek ‘140 Characters’. Jonathan Wright is iPhone-ontwikkelaar met meer dan 15 jaar ervaring met het ontwikkelen voor andere platformen en Joe Pezzillo is oprichter van een van de eerste internetradiostations in 1996, maar iPhone-applicaties van zijn hand hebben we nog niet in de App Store kunnen vinden. Pezillo geeft regelmatig de training ‘3 hello worlds in 3 hours’ session, waarin je leert hoe je drie verschillende iPhone-applicaties leert bouwen via drie verschillende benaderingen. Mike Lee kreeg in 2008 bekendheid door een Obama-applicatie.

Mocht je plannen hebben om een eigen iPhone-applicatie te ontwikkelen, dan loont het de moeite om 25 november naar Amsterdam te komen. Het evenement begint om 11 uur ‘s ochtends en duurt tot 4 uur ‘s middags. iPhoneDevCamp is een community-gedreven stichting en de toegang is gratis.

De toegang tot het iPhone Dev Camp is alleen gratis voor betalende bezoekers van iCE Amsterdam!

*De primeur van de eerste iPhoneDevCamp in Nederland (zoals het persbericht meldt) telt alleen als je de eerdere bijeenkomst niet meetelt. Op 30 augustus 2008 vond de allereerste iPhoneDevCamp in Nederland plaats, georganiseerd door Peter Robinett. Daarna wijzigde de naam in MobileDevCamp, vanwege de bredere insteek.

iPhoneclub.nl was betrokken bij iCE Amsterdam als mediapartner, maar heeft zich vanwege een geschil met de organisatie teruggetrokken uit dit evenement. Tevens trekken wij onze aanbeveling(en) voor dit evenement in. Om die reden zijn ook alle links naar dit evenement uit het nieuwsartikel verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2009, 21:38
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.