Videobewerken met oudere iPhones: het kan!

Een Italiaan is erin geslaagd om de interface voor videobewerking zichtbaar te maken op de eerste generatie iPhone. Ook op de iPhone 3G zou dit moeten werken. Video komt steeds dichterbij op de oudere iPhones...
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

videofilmen
Dat je kunt videofilmen met de iPhone 3G was al lang bekend, anders zouden oplossingen als Qik niet werken. Maar een oplossing om de standaard meegeleverde videofunctie van de iPhone 3GS ook op oudere toestellen werkend te krijgen – dát was nog niet ontdekt. iPhoneclub-blogger Richard legde laatst uit hoe je de video-interface op de iPhone 3G zichtbaar maakt. Daarin liet hij zien hoe je de schakelaar voor het videofilmen activeert en ook in de fotorol naar het onderdeel Video kan bladeren. Een Italiaan heeft de klus verder opgepakt.

iSpazio-bezoeker Pagaman1 slaagde erin om de interface voor videobewerking te activeren. Nog steeds geen videofilmen dus, maar er is wel weer een stap vooruit gemaakt. Het artikel op iSpazio zal nog verder worden bijgewerkt, maar het belooft dat je zowel op de eerste generatie iPhone en de iPhone 3G straks videofuncties tot je beschikking hebt. In het experiment dook wel één probleempje op: je kunt niet langer foto’s maken met de camera.

Ook bij deze Italiaan werkte de procedure door het aanpassen van een plist-bestand. Maar helaas legt ‘ie (nog) niet uit hoe je het kunt nadoen.

Via: iSpazio

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:33
Categorie Apps
Onderwerpen camera, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.