Verkoop nieuwe iPhones bij Apple Store Amsterdam: wij zijn erbij

De verkoop van de nieuwe iPhone 5s en iPhone 5c in de Apple Store Amsterdam is van start. Wij zijn erbij.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Verkoop iPhone 5s gestart AmsterdamDe Amsterdamse Apple Store heeft haar deuren geopend en de eerste wachtenden in de rij met gejuich onthaald: de iPhone 5s en iPhone 5c is er nu officieel te koop. De winkel opende de deuren om 7.55 uur onder veel mediabelangstelling. Wij brengen de verkoop in beeld.


Er werden 15 klanten naar binnen gelaten bij de eerste groep mensen, een trend die wel eens de hele ochtend door zou kunnen gaan. Apple hanteert bij openingen vaker het gebruik dat wachtenden in groepjes naar binnen worden gelaten. Zo staat het niet bomvol in de winkel en is de situatie te overzien. Als je nu een iPhone 5s of iPhone 5c wilt hebben uit de Amsterdamse Apple Store, zal je in de rij in Amsterdam aan moeten sluiten.

In onderstaande video lopen we langs de rij vlak voor de opening, zie je de deuren opengaan en maken de allereerste iPhone 5s-kopers een rondje langs het enthousiaste Apple-personeel.

7.22 uur: Het einde van de wachtrij voor de Apple Store Amsterdam staat om de hoek, op de brug bij het Leidseplein. Een medewerker van de winkel houdt een praatje met de laatste wachtenden in de rij. Aan de voorkant van de rij is het al een drukte van belang, met onder andere verschillende media die belangstelling tonen.

Rij tot aan de brug iPhone 5s Amsterdam

Wachtrij Apple Store Amsterdam

Apple Store stilte voor de storm iPhone 5c

iPhone 5c in Apple Store Amsterdam

7.55 uur: De deuren van de Apple Store Amsterdam gaan open. De eerste kopers worden in Apple-traditie onthaald onder luid gejuich en geklap.

iPhone 5s eerste koper Amsterdam

8.00 uur: De kopersstroom komt op gang. Kopers worden naar binnen gelaten en kunnen dan eindelijk hun iPhone 5s of iPhone 5c afrekenen. De opening en de wachtrij zijn erg goed georganiseerd. Van de toestanden in Oberhausen in 2012, waar teveel mensen zich tegen de ochtend in de rij stortten en externe bewaking ingehuurd moest worden, is geen sprake. Er zijn veel Apple Store-medewerkers op de been en de sfeer is gemoedelijk.

11:31 uur: volgens huisontwerper @basvanderploeg zijn alle iPhone-modellen nog steeds op voorraad.

12:30 uur: de rij staat nu nog tot aan het GWK-wisselkantoor.

Apple Store warm onthaal iPhone 5s

Apple Store Amsterdam vrolijke koper

iPhone 5s close-up wachten in Apple Store

Apple Store Amsterdam interview

Nog meer foto’s kan je zien op het iCulture Flickr-account. Dit artikel is een samenwerking van de hele redactie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2013, 12:19
Categorie Apple
Onderwerpen apple store amsterdam, iPhone 5c, iPhone 5s
68 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.