iTunes Radio verschijnt op Nederlandse iDevices, nog niet beschikbaar (update)

Een steeds groter wordende groep iCulture-lezers zegt de iTunes Radio-optie te zien in de Muziek-app van iOS 7.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iTunes RadioEen steeds grotere groep iCulture-lezers wijst ons erop dat ze toegang hebben tot iTunes Radio. De muziekdienst staat opeens in het meest linker tabblad in de Muziek-app van iOS 7 (maar niet bij iedereen). Tot nu toe hebben we alleen nog geen iOS 7-gebruikers ontdekt waarbij de muziekdienst ook daadwerkelijk werkt. Een tap op de betreffende knop stuurt ze door naar een pagina met de boodschap “iTunes Radio niet beschikbaar”. Het lijkt er daarom op dat Apple alvast een paar voorbereidende stappen maakt voor de introductie van iTunes Radio hier in Nederland. De daadwerkelijke uitrol is nog niet van start.


itunes-radio-schermHoewel steeds meer tipgevers melden iTunes Radio in de Muziek-app te zien, lijkt het alsnog om een relatief kleine groep gebruikers te gaan. Zelf kunnen we de muziekdienst nog niet zien. Het is onduidelijk waarom iTunes Radio bij een select aantal iOS 7-gebruikers staat vermeld. Het kan zijn dat zij na een paar toevallige handelingen in de Muziek-app de optie zien staan, maar het is ook prima mogelijk dat Apple een percentage van de iOS 7-gebruikers als testgroep gebruikt.

Het is prima mogelijk dat de kleine groep Nederlandse iTunes Radio-gebruikers wijst op een uitrol die vlak voor de deur staat. Wij vermoeden alleen dat we nog minstens een paar maanden moeten wachten. Apple zou in begin 2014 iTunes Radio in een tweede groep landen uitrollen, waaronder Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het is niet bekend of Nederland zich uiteindelijk bij die groep zal scharen.

Update 15 december: tipgever Hans meldt dat de iTunes Radio-interface ook op Belgische iPhones verschijnt. Maar het werkt ook bij de Belgische gebruikers nog niet.

Met dank aan de vele tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.