‘Verkoop iPhone 5S en iPhone 5C start 20 september’

De nieuwe iPhones worden op 20 september in Japan verkocht, aldus Nikkei. Zet Apple eerdere trends voort, dan volgt Nederland 27 september.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Gouden iPhone 5S Martin Hajek conceptDe iPhone 5S en iPhone 5C worden vanaf 20 september verkocht in Japan, aldus berichten van de Japanse krant Nikkei (via CNET). Dat is tien dagen na de vermeende aankondigingsdatum op 10 september. Dit zou betekenen dat de nieuwe iPhones mogelijk vanaf 27 september in Nederland en België worden verkocht. De iPhone 5 verscheen een week na de Japanse verkoopstart namelijk ook in Nederland. Japan bevindt zich doorgaans in de eerste verkoopgolf, terwijl Nederland en België in de tweede golf zitten.

Is de verkoopstart van de iPhone 5S en iPhone 5C gelijk aan die van de iPhone 5, dan zullen de twee nieuwe iPhones naast Japan mogelijk ook op 20 september worden verkocht in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk, Duitsland, Australië, Hong Kong en Singapore. Bij de iPhone 4S zat Nederland ook in de tweede golf, maar moesten we twee weken wachten na de initiële introductie.

Nog een mogelijkheid is dat de iPhone 5S en iPhone 5C op 20 september ook in Nederland verkocht zullen worden, maar we hebben Apple nog niet eerder Nederland mee zien nemen in de eerste verkoopgolf van de iPhone. Apple deed dit vorig jaar echter wel met de iPad 4 en iPad mini.

Opmerkelijk is dat het Griekse Techmaniacs ook meldt dat de iPhone 5S en iPhone 5C vanaf 20 september wordt verkocht. Daar liet de iPhone 5 afgelopen jaar op zich wachten tot november.

De iPhone 5S wordt hoogstwaarschijnlijk een snellere iPhone gebaseerd op het ontwerp van de iPhone 5, met een vingerafdrukscanner en een gouden kleurvariant. De iPhone 5C moet een nieuwe middenklasser worden gemaakt van plastic, die qua prijs tussen de iPhone 4S en iPhone 5S zit. Beide iPhones draaien hoogstwaarschijnlijk op iOS 7, dat dus ook voor die datum moet uitkomen. Vermoedelijk zal tijdens het evenement op 10 september de Golden Master worden vrijgegeven, een iOS-versie nagenoeg identiek aan de publieke versie die op een nog niet nader genoemd moment zal verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2013, 14:48
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 5c, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.