Het muishuis van Verisure zet je langs een plint.

Met dit huisje piepen de muizen er niet meer tussenuit

Met de muisdetector van Verisure ontdekt je of er muizen rondlopen in huis. Het ziet eruit als een huisje (met klimaatsensoren!), waar de muis doorheen loopt.

Muizen zoeken tijdens de winterdagen het liefst de warmte op. Via spleten kruipen ze binnen in huizen, waar ze zich verstoppen achter muren, onder vloeren en op zolders. Dat wil je niet: ze verspreiden ziektes, knagen aan de elektrische bedrading en laten een spoor van viezigheid achter. Toch zijn er nog weinig oplossingen om deze indringers makkelijk te detecteren. Er zijn wel apps om inbrekers te herkennen, maar bij muizen heb je te maken met veel kleinere ongewenste gasten. Verisure heeft daar nu een oplossing voor: een muishuisje dat waarschuwt wanneer er muizen rondscharrelen in huis.

Het muishuis van Verisure zet je langs een plint.

Verisure muisdetector: een mini-hondenhok voor muizen

Gelukkig zijn muizen erg voorspelbaar: ze lopen het liefst langs muren en plinten. Als je de muisdetector op een looproute zet, is de kans groot dat ze door het huisje wandelen. Het huisje levert geen dodelijke stroomstoot, maar detecteert alleen. Je zult dus nog wel zelf moeten zorgen dat het verhaal een staartje krijgt, door met muizenvallen of een muizenverjager met ultrasoon geluid aan de slag te gaan.

Verisure muishuisDe muisdetector ziet eruit als een miniatuuruitvoering van een hondenhok. Alleen is het niet de bedoeling dat de muis er comfortabel in gaat wonen, met een blokje kaas onder handbereik. Hij loopt er alleen maar doorheen, waarbij de detector wordt geactiveerd. De huiseigenaar krijgt dan een poesbericht pushbericht via de Verisure-app en kan vervolgens maatregelen nemen.

Om deze muisdetector te kunnen gebruiken moet je overigens wel beschikken over een Verisure-installatie (review). Dit is een smarthome-alarmsysteem dat je door een installatiebedrijf moet laten aanleggen. Je kunt het huisje dus niet zomaar even via Kickstarter of een gadgetwinkel kopen. De muisdetector is overigens een echt high-tech huisje: er zit een realtime klimaatmonitor in, die de temperatuur binnenshuis meet en deze informatie doorgeeft aan de app. Dat kan handig zijn wanneer je het muishuisje bijvoorbeeld in de schuur of een bijkeuken zet, zodat je meteen ziet of er kans op vorst is.

Op de foto zie je rechtsboven in de app dat er één muis is opgespoord:

Verisure muisdetector

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2016, 12:03
Categorie Accessoires
Onderwerpen beveiliging, dieren, domotica

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.