Vergelijking iPhone 4 – iPhone 3GS op hardwaregebied

Apple beweert de iPhone opnieuw te hebben uitgevonden. Maar waarin verschilt de iPhone 4 van de iPhone 3GS? Dit is hier in een overzichtelijk schema te zien.
Robin van t Slot - · Laatst bijgewerkt:

iPhone4Nu de iPhone 4 dan eindelijk door Steve Jobs is aangekondigd en het toestel op veel gebieden is verbeterd, claimt Apple de iPhone opnieuw uitgevonden te hebben. Maar is dit wel zo? In deze vergelijking maken we de balans op: waarin verschilt de iPhone 4 ten opzichte van de iPhone 3GS?
Allereerst is er natuurlijk het formaat: zo is de iPhone 4 een tikje compacter dan de 3GS. Gek genoeg is Apple’s nieuwste kindje met 137 gram iets zwaarder, maar dit is waarschijnlijk toe te rekenen aan de grotere batterij.

Die grotere batterij zorgt er overigens wel voor dat je twee uur langer kan bellen en tien uur langer muziek kan luisteren. Maar de grootste veranderingen zijn toch wel het Retina Display en de mogelijkheid om in HD te filmen en deze filmpjes te kunnen editen met iMovie for iPhone. Dan hebben we natuurlijk ook nog FaceTime, waarmee Apple hoopt dat videobellen eindelijk gaat doorbreken. Door FaceTime een open standaard te maken, zou dit weleens kunnen gebeuren, aangezien een dergelijke app dan ook voor Android en RIM kan worden gemaakt. En wie weet, misschien wordt hier achter de schermen al hard aangewerkt. In het onderstaande overzicht hebben we de verschillen voor jullie op een rij gezet:

iPhone 4 vs iPhone 3G S
De met grijze achtergrondkleur gemarkeerde onderdelen zijn een verbetering ten opzichte van het andere model.

Via: Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2010, 23:52
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 3G, iPhone 4, vergelijking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.