Verborgen optie in iOS 8: Bedieningspaneel op lockscreen zelf indelen

In iOS 8 zijn verborgen functies ontdekt om te bepalen welke items op het Bedieningspaneel op het lockscreen komen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

berichtencentrum-verborgen-functies-ios8
Apple heeft momenteel nog de volledige controle over het Berichtencentrum en het lockscreen (ontgrendelscherm). In iOS 8 gaat dat veranderen, want dan komen er interactieve notificaties en zelfs widgets van derde partijen aan. Toch blijkt er nóg een functie aan te komen, waar je tot voor kort voor moest jailbreaken. In iOS 8 zitten er verborgen schakelaars in de eerste beta, waarmee je bepaalde onderdelen van het Bedieningspaneel (Control Center) kunt in- en uitschakelen en herschikken. Het werd ontdekt door iOS-ontwikkelaar Hamza Sood, die er een screenshot van maakte.

Het lijkt erop dat gebruikers meer controle krijgen over de items die in het Bedieningspaneel op het ontgrendelscherm zijn opgenomen. Dat de instellingen nu nog verborgen zijn, heeft een reden: ze zijn alleen bedoeld om te testen. Apple heeft ze nog niet officieel aangekondigd of via de website duidelijk gemaakt dat dit een functie in iOS 8 wordt. De mogelijkheid bestaat dat Apple ze voor de officiële release van iOS 8 weer weghaalt.

Een jaar geleden ontdekte Sood vingerscanfuncties in beta’s van iOS 7, die uiteindelijk realiteit werden. Dat het soms anders kan lopen dan je denkt, blijkt uit het feit dat Sood in iOS 7 nog een aantal andere functies ontdekte, die lang niet allemaal uitkwamen. In de verborgen instellingen van iOS 7 zag Sood dat je folders binnen folders kon maken, dat er allerlei extra veegbewegingen bij kwamen en dat je standaard meegeleverde apps kon verbergen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2014, 14:08
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen gerucht, ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.