‘Veertig procent omzet mobiele providers afkomstig uit data- en sms-verkeer’

40,1 procent van alle omzet bij Nederlandse providers zou afkomstig zijn uit data- en sms-verkeer. Dit schrijft Telecompaper in een rapport over het derde kwartaal van 2012.

iMessageInmiddels is 40,7 procent van alle mobiele omzet bij telecomproviders afkomstig van sms’jes en dataverbruik. Dat schrijft Telecompaper in een rapport over het derde kwartaal van 2012 bij Nederlandse operators. De omzet afkomstig van data en sms’jes zou het afgelopen jaar zijn gegroeid. De algemene omzet bij providers zou echter met 5,2 procent zijn gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar en met 2,1 procent ten opzichte van het vorige kwartaal.

Het is niet duidelijk hoeveel procent van de omzet te danken is aan enkel dataverkeer. Eerder dit jaar bleek wel dat het aantal verzonden sms-berichten in 2011 voor het eerst is gedaald. Veel smartphones maken gebruik van bijvoorbeeld WhatsApp of iMessage, waardoor je bij het versturen van berichten enkel data verbruikt. Heeft deze trend zich voortgezet, dan zou het aandeel voor dataverbruik vermoedelijk zijn gestegen terwijl sms-verbruik is gedaald.

Telecompaper verwacht dat de omzet bij providers verspreid over heel 2012 zal uitkomen op 5,8 miljard euro, wat uitkomt op een daling van 4,1 procent ten opzichte van vorig jaar. Het onderzoek voorziet geen noemenswaardige veranderingen in de gemaakte omzet tijdens de komende vier jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2012, 13:47
Categorie Providers
Onderwerpen dataverkeer, telecompaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.