Misfit Shine: bewegingstracker ter grootte van kwartje, met iPhone-app

De Misfit Shine is een bewegingstracker ter grootte van een kwartje, die je aan je kraag, pols of schoen kunt bevestigen. De gemeten informatie kan worden gedeeld met je iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Misfit ShineDe Misfit Shine is een klein metalen plaatje dat je aan bijvoorbeeld je shirt kunt hangen. Op deze manier kun je bijhouden hoeveel je op een dag beweegt. In een bijbehorende applicatie kun je vervolgens deze informatie zien, zodat je erachter kunt komen of je een dagelijks doel hebt bereikt. Volgens de makers gebruikt de Shine een speciale methode om met je iPhone te verbinden, waarbij je het accessoire op je scherm legt. De metalen behuizing zou er namelijk voor zorgen dat het accessoire niet zomaar draadloos kan verbinden.


iPhone-bezitters die graag hun dagelijkse activiteiten bijhouden, zal het idee achter de Shine niet onbekend voorkomen. Andere iPhone-accessoires zoals de Jawbone Up, Fitbit en Nike Fuelband laten je namelijk ook bezigheden bijhouden. De Shine zou zich profileren met zijn grootte: het geheel is namelijk niet veel groter dan een Amerikaans kwartje. Hierdoor zou je hem zelfs aan je schoenen kunnen haken.

Hoe de Shine precies zijn informatie doorgeeft aan de iPhone, houdt de maker in het midden. Het is daarom ook moeilijk te zeggen hoe efficiënt de tracker in de praktijk zal werken. Je zou de app echter alleen hoeven te gebruiken om dagelijks je informatie uit te lezen en een doel te stellen: druk je op de Shine, dan zie je aan de hand van LED-lampjes hoe ver je van je doel bent verwijderd.

Om de Shine te bestellen, moet je minstens 94 dollar op Indiegogo doneren. Dit is inclusief verzendkosten naar Nederland of België. Voor dat bedrag krijg je ook een sportband waar de Shine aan gehangen kan worden. Het geld wordt pas van je creditcard gehaald als het project op 16 december is beëindigd. De makers hebben hun beoogde minimumbedrag van 100.000 dollar inmiddels al dik binnen. Om de bewegingstracker te gebruiken heb je minstens een iPhone met iOS 5.0 of hoger nodig, of een Android-smartphone met Android 4.0 of hoger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2012, 21:19
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, misfit, quantified self
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.