iculture-biz
iCulture Biz

Met Mention voor iPad bouw je een eigen media-monitor

Mention voor iPhone en iPad houdt bij wanneer de naam van jouw bedrijf, merk of concurrent op het internet wordt genoemd en laat teams samenwerken.

logo mentionAls je een bedrijf of merk bent is het handig om te weten wat er zoal over je gezegd wordt op het internet. En, misschien nog wel belangrijker, hoe de concurrentie het doet. Daar kun je natuurlijk een PR-afdeling op zetten, maar een beginnend bedrijf zal daar nog geen geld voor hebben. In zo’n geval kunnen applicaties die media monitoren erg handig zijn. Nieuw in deze categorie is Mention, een app voor iPhone en desktop die nu ook voor de iPad beschikbaar is. Mention houdt bij wanneer de naam van jouw bedrijf, merk of concurrent worden genoemd en werkt deze in real-time bij. Over deze ‘mentions’ kun je statistieken ontvangen en naar je team toe reageren.

mentionAls je sociale accounts op Mention aansluit kun je meteen vanuit de app op vermeldingen van jouw bedrijf reageren. Bijvoorbeeld door een positief artikel te retweeten of te delen via Facebook. Het is eveneens mogelijk om in teamverband te werken, door meldingen onderling te delen, taken aan anderen toe te wijzen en activiteiten van teamleden te beheren. Bij het aanmaken van taken kun je kiezen of het de bedoeling is dat iets wordt gelezen, iets wordt gedeeld of ergens op moet worden gereageerd. Met name de statistieken in Mention kunnen erg handig zijn: daarmee krijg je een overzicht van alle vermeldingen op het internet per bron en taal, weergegeven over een bepaalde periode. Hiervan kun je PDF laten maken, maar ook de gegevens in CSV exporteren. Zo is het heel eenvoudig om jezelf met de concurrentie te vergelijken.

acties

Om een zogeheten alert in te stellen vul je een zoekterm in, geef je aan in welke van de 42 beschikbare talen er gezocht moet worden, en kiest dan welke bronnen Mention moet doorzoeken: blogs, Facebook, forums, afbeeldingen, nieuws, Twitter, video’s en/of het web. Daarna heb je twee extra opties, genaamd Anti-noise technology en Priority inbox. Door de Anti-Noise technologie aan te zetten kun je bepalen dat Mention automatisch vermeldingen weggooit die lijken op mentions die je zelf ooit hebt verwijderd. Op die manier voorkom je er veel rommel in je feed terecht komt, bijvoorbeeld door het bestaan van spam en homoniemen het internet (woorden die er hetzelfde uitzien, maar een verschillende betekenis hebben). Met de Priority inbox kun je een filter instellen waardoor vermeldingen van belangrijke bronnen of personen automatisch worden geïdentificeerd.

actiesUiteindelijk is Mention een applicatie waarin je even je weg moet leren vinden, maar gaandeweg ontdekt dat er heel veel mogelijk is. De app heeft verschillende abonnementen. Als je niet voor de dienst wil betalen kun je maar een gebruiker en een alert toevoegen, en is het maximum aantal mentions dat je ontvangt 100 per maand. Bij een premium abonnement voor $9,99 per maand mag je twee alerts instellen en heb je je 500 mentions en bij een business model betaal je $29,99 per maand, kan je 10 alerts instellen en 100.000 mentions ontvangen. Bovendien krijg je dan allerlei opties om samen te werken. Als nieuwe gebruikers kun je het business-model nu een maand gratis proberen. Kijk voor meer informatie op de website van Mention.

Downloaden: Mention (gratis, abonnementen $9,99/$29,99, universeel, iOS 6.0+)

Dit artikel is onderdeel van de reeks iCulture Biz, waarin we onderwerpen bespreken die voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2014, 18:02
Categorie Productiviteit
Onderwerpen iculture biz, media

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.