Nat Geo View icon

Nat Geo View wil het mooiste van National Geographic tonen

De nieuwste app van National Geographic laat aan de hand van foto's, video's en artikelen zien wat er allemaal in het blad en op de website is gepubliceerd. Een fijn voorproefje op je iPhone.

Nat Geo View iconDe nieuwe iPhone-app van National Geographic belooft iedere dag de beste foto’s, video’s en verhalen van de website en het blad. Dat doet Nat Geo View met een design dat heel goed past bij de filosofie achter National Geographic: met veel, schermvullend beeld en zo min mogelijk afleiding.

Je vindt in Nat Geo View een selectie van het blad en de website. Hiervoor hanteert de app een aantal categorieën, die overigens niet iedere dag worden gevuld. Zo vind je vaak de Daily Dozen, een verzameling met twaalf foto’s afkomstig van National Geographic-lezers. In video’s krijg je bondig een sfeerimpressie of word je geïnformeerd, en er komt ook geregeld nieuws in de app voorbij. Zelfs deze nieuwsartikelen worden echter gecomplimenteerd met veel beeld. Veeg naar links of rechts, en je krijgt een schermvullende foto te zien. De tekst verschijnt pas als je het beeld naar beneden trekt.

Nat Geo View overzichtNat Geo View artikel

Nat Geo View voelt als een lokkertje: je ziet in de app wat je allemaal kunt vinden in het blad of op de website van National Geographic. De manier waarop de app dit doet, is echter prijzenswaardig. De app adverteert niet met grote promobanners, maar met het aanbod van het merk: je krijgt onderaan foto’s, video’s en artikelen met slechts een enkele zin te lezen waar iets van afkomstig is. De meest voorname vorm van reclame die we in de app zagen was in de Instagram-rubriek, waar National Geographic wijst op hun eigen account. Maar zelfs dat gebeurt in combinatie met een aantal fraaie beelden.

National Geographic: geen iPad-ondersteuning

Het ontwerp van Nat Geo View blinkt uit door zijn simpele insteek, deze focus op eenvoud brengt wel een aantal compromissen met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld een foto in volledig scherm tonen door er twee keer op te tappen, maar is het niet mogelijk om te zoomen. Jammer, al helemaal als je bedenkt dat Nat Geo View enkel is uitgebracht voor de iPhone. Je kunt detailfoto’s dus niet in hun volle glorie bekijken op het grotere iPad-scherm.

Nat Geo View foto

Conclusie Nat Geo View review

National Geographic laat met de nieuwste app precies zien waarom velen al lange tijd het bijbehorende blad en de website lezen. Nat Geo View heeft een simpel doch strak ontwerp, en bombardeert je op geen moment met onnodige boodschappen. Het gebrek van een zoomfunctie en iPad-versie is jammer, maar te overbruggen. Je kunt Nat Geo View immers gratis gebruiken.

Pluspunten

  • Veel (mooi) beeld.

Minpunten

  • Geen zoomfunctie.
  • Niet geoptimaliseerd voor iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2015, 15:08
Categorie Fotografie en video
Onderwerp national geographic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.