Vapp: iPhone-camera bedienen met geluid

Vapp is een app waarmee je foto's kunt nemen door geluid te maken. De app kan afhankelijk van het geluidsniveau worden ingesteld.

vapp foto makenAls je met de iPhone een foto wilt maken druk je op de cameraknop op het scherm of de volumeknop aan de zijkant van het toestel. Maar tappen en aanraken heeft vaak tot gevolg dat je ietsje gaat bewegen, waardoor de foto niet meer scherp is. De app Vapp los dit op, door te reageren op een willekeurig geluid. Je kunt fluiten, in je handen klappen, met je vingers knippen of een ander geluid maken. Dat maakt het mogelijk om foto’s te maken zonder de iPhone aan te raken. Wil je zelf ook in een groepsfoto voorkomen, dan hoef je niet meer je iPhone aan een buitenstaander te geven. Zet de iPhone in een Glif of andere statiefhouder en iedereen hoeft alleen nog maar heel hard “CHEEEEEESE!” te roepen.

Vapp bevat ook een zelfontspanner, die een stuk vriendelijker werkt dan bij de meeste andere apps. Normaal gesproken moet je de iPhone neerzetten, op een knop drukken en daarna snel naar de gewenste positie rennen. Bij Vapp doe je het allemaal zonder handen, waarbij je 3 seconden de tijd hebt om je beste glimlach op te zetten. De gevoeligheid van Vapp is instelbaar, dus als je in een natuurgebied bent kun je instellen dat je met een heel zacht geluid al een foto maakt. Vanuit de app kun je ook de flitser instellen en wisselen tussen voor- en achtercamera. De makers beloven dat ze grote plannen hebben om nog meer functies in de app in te bouwen. De huidige versie is gratis te gebruiken.

Downloaden: Vapp (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2012, 20:14
Categorie Apps
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.