Europese iPhone wordt gemaakt door Quanto

Quanta heeft volgens onbevestigde berichten de order gekregen voor de tweede generatie iPhone, die in Europa verkocht gaat worden. Die komt er anders uit te zien qua design, om andere markten aan te spreken. Vanaf september begint de productie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

quanta laptopHét nieuws van de dag is dat Quanta de tweede generatie iPhone gaat maken. De aandelen van het Taiwanese bedrijf schoten door het plafond toen de twee belangrijkste financiële kranten het nieuws bekendmaakten. Quanta is al ‘s wereld grootste laptopfabrikant. Vanaf september beginnen ze met het maken van de tweede generatie iPhones, in een oplage van 5 miljoen stuks.

Dit werd bekendgemaakt door de Chineestalige Commercial Times en de Economic Daily News. Wat al wel bekend is, is dat de tweede generatie een ander design krijgt om bij andere markten aan te sluiten. Toch lijkt de deal nog niet helemaal rond: een bron binnen het bedrijf zegt dat ze nog aan het vechten zijn om de order. Op dit moment wordt de eerste lichting iPhones gemaakt door Hon Hai Precision Industry Co. (ook bekend als Foxconn), ook een marktleider, maar dan op het gebied van kleine electronica.

Quanta maakt bijvoorbeeld ook de hiernaast afgebeelde $100 laptop, die uiteindelijk iets duurder uitviel…

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:40
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.