Vacature bij Apple wijst op nieuwe dock connector voor de iPod

Een vacature bij Apple wijst er op dat ook de iPod een nieuwe dock connector zal krijgen. Eerdere geruchten en foto's wezen erop dat de 30-pin connector in de nieuwe iPhone wordt vervangen.

Dock ConnectorHet lijkt steeds waarschijnlijker dat Apple een kleinere dock connector zal introduceren in de nieuwe iPhone. Niet alleen wezen verschillende bronnen hierop, maar ook de foto’s van de mogelijke gelekte achterkant van de nieuwe iPhone laten een kleinere opening voor de dock connector zien. Een nieuwe vacature bij Apple wijst er op dat ook de iPod een nieuwe connector krijgt: Apple is op zoek naar een Connector Design Engineer, die verschillende soorten connectors voor de iPod moet beheren. De vacature maakt de geruchten over de iPhone ook iets geloofwaardiger.

Apple verwacht het volgende van de Connector Design Engineer:

De Connector Design Engineer is verantwoordelijk voor het beheren van meerdere connector-ontwerpen en ontwikkelingen voor de iPod productlijn. Cross-functionele ontwikkeling en consulting zijn een groot deel van je dagelijkse bezigheden. Als een Lead Engineer ben je verantwoordelijk voor het identificeren van goede verbindingstechnologie voor nieuwe producten en selecteer je de juiste verbindingsproducten. Onderhandelen met connector-fabrikanten over het maken en implementeren van de benodigde ontwerpen of om compleet nieuwe ontwerpen te maken is ook een groot deel van je dagelijkse werk.

De vacature heeft niks te melden over de iPhone, maar lijkt hiermee wel in nauw verband te staan: op het moment gebruiken veel iPods immers dezelfde dock connector als de iPhone. Introduceert Apple een nieuwe connector in de volgende iPhone, dan lijkt de kans groot dat deze ook in de volgende iPod zal zitten.

Het is nog niet duidelijk waarom Apple de dock connector zou vervangen. Eerdere geruchten suggereerden dat er hierdoor meer ruimte in de iPhone zal zitten om nieuwe hardware toe te voegen. Voor mensen met meerdere iDevices betekent een nieuwe aansluiting echter dat ze voor een tijd met meerdere kabels rond moeten lopen.

Via TechCrunch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2012, 9:29
Categorie Apple
Onderwerp dock connector

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.