‘Apple verdient 500 miljoen dollar per kwartaal aan de Smart Cover’

Volgens analist Richard Kramer verdient Apple 500 miljoen dollar per kwartaal aan de verkoop van de Smart Cover voor de iPad.

Smart CoverApple zou ieder kwartaal 500 miljoen dollar verdienen aan de Smart Cover voor de iPad. Dit zei analist Richard Kramer van Arete Research op de Open Mobile Summit in Londen. Het is niet duidelijk of hij het had over omzet of winst. Apple zou zich met de Smart Cover volgens Kramer niet alleen op mobiele hardware richten, maar ook op accessoires. Vorig jaar zei analist Keith Bachman nog dat Apple 300 miljoen dollar omzet per kwartaal maakte.

Volgens Kramer zien bijna alle mobiele apparaten er voor de gemiddelde consument hetzelfde uit. Apple zou met de Smart Cover de iPad weten te onderscheiden van concurrentie, iets dat we in 2013 volgens Kramer van veel meer bedrijven zullen zien: het ontwerp van apparaten moet dan nog meer gaan verschillen.

De Smart Cover is een cover voor de iPad, die met behulp van een aantal magneten zich aan je iPad bevestigt. Je kunt een Smart Cover in verschillende kleuren kopen, waardoor je de iPad naar jouw smaak kunt aanpassen. Apple biedt iets soortgelijks voor de iPhone, door bumpers met verschillende kleuren te verkopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2012, 10:44
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.