Update-perikelen en problemen met iOS 4

Een overzicht van de update-perikelen en problemen met iOS 4. Met name bij de iPhone 3G levert het installeren van het nieuwe besturingssysteem vaak problemen op, blijkt uit ervaringen van verschillende gebruikers.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iOS 4Gisteravond lanceerde Apple de langverwachte iOS 4-update voor iPhone en iPod touch. Inmiddels duiken op het internet berichten op van mensen bij wie de update naar het nieuwe mobiele besturingssysteem niet zo vlekkeloos is gegaan. Met name het updaten van iPhone 3G’s levert bij sommige mensen nogal wat problemen op. De update zou wel uitgevoerd worden, maar uiteindelijk toch falen waarna door iTunes een foutmelding wordt getoond en het toestel in een eindeloze reboot terechtkomt.

Toch zijn er ook genoeg mensen bij wie de update wel met goed gevolg is afgerond, al klagen die dan weer over allerlei andere problemen. We hebben voor het gemak de meest voorkomende problemen maar even op een rijtje gezet.

  • Na de update klagen mensen over het verdwijnen van alle contactpersonen, die ook niet meer door middel van een backup teruggezet kunnen worden. Het lijkt erop dat dit probleem alleen voorkomt bij mensen die geen gebruikmaken van MobileMe, Google of Exchange.
  • Met Google-diensten zijn vervolgens ook weer andere problemen geconstateerd. Zo werkt Google Sync, waarmee e-mail, agenda’s en contacten gesynchroniseerd kunnen worden, sinds de update niet meer. Google heeft aangegeven op de hoogte te zijn van het probleem en te werken aan een update.
  • Door een probleem met Google Apps, waarmee de diensten van Google gekoppeld kunnen worden met een persoonlijk domein, wordt de instelling voor het Automatisch slot uitgeschakeld en ingesteld op 1 minuut. Dit lijkt een actie te zijn die veroorzaakt wordt door het beveiligingscertificaat dat Google gebruikt. Met iOS 4 kunnen servers namelijk beveiligingsinstellingen bij compatibele apparaten afdwingen.
  • Via onder meer Twitter bereikten ons meldingen over verdwenen foto’s in iOS 4 en ook zouden foto’s die vanuit iPhoto op de iPhone/iPod touch worden gezet, dermate zijn gecomprimeerd dat ze helemaal wazig zijn geworden. Beide problemen hebben wij echter zelf niet kunnen reproduceren.
  • Het versturen en ontvangen van MMS-berichten werkt volgens sommige mensen niet meer. Dit zou te maken kunnen hebben met de APN-instellingen van het toestel.
  • Push notificaties werken niet meer.

Bij een aantal problemen kan de oplossing zijn om het toestel te herstellen naar de fabrieksinstellingen en daarna een recente backup terug te zetten. Mocht je zelf andere problemen ondervinden die hier boven niet staan vermeld, dan horen wij die natuurlijk graag. Eventuele oplossingen zijn eveneens welkom.

Met dank aan Fabian, Laurens, Danny en alle andere tipgevers die we zijn vergeten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2010, 16:38
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen ervaringen, ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.