Apple verkoopt 3 miljoen iPads in 80 dagen

Apple heeft bekendgemaakt dat er in 80 dagen ruim 3 miljoen iPads verkocht.

iPadApple heeft vandaag een persbericht uitgegeven, waarin het bedrijf een update geeft over de iPad. Volgens Apple zijn er in 80 dagen tijd, gerekend vanaf het moment dat de iPad in de Verenigde Staten verkrijgbaar is, ruim 3 miljoen iPads verkocht. Ook laat het bedrijf weten dat er inmiddels in de App Store meer dan elfduizend applicaties voor het apparaat verkrijgbaar zijn, naast de ruim 225.000 iPhone-applicaties.

Het bedrijf rept echter met geen woord over nieuwe data voor onder meer Nederland en België. Eerder maakte Apple al bekend dat de iPad vanaf juli ook hier verkrijgbaar zal zijn, een datum was echter nog niet gegeven. Volgens geruchten zou de lanceringsdatum gepland kunnen staan voor 2 juli, maar ook die datum is nog allerminst zeker.

Afgelopen weekend schreven wij al dat Apple momenteel zo’n 1,2 miljoen iPads per maand verkoopt. In afwachting van een stijging naar 2,5 miljoen per maand zou Apple zelfs in zee zijn gegaan met een tweede leverancier voor de beeldschermen van het apparaat.

Wall Street-analist Gene Munster sprak begin juni al zijn positieve verwachtingen uit over de iPad-verkopen toen Apple in amper twee maanden tijd ruim 2 miljoen iPads had verkocht. Volgens Munster zou Apple dit jaar 6,2 miljoen iPads kunnen verkopen. Nu de teller de 3 miljoen inmiddels is gepasseerd, zou Munster wel eens gelijk kunnen krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2010, 18:43
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.