Untethered jailbreak iOS 4.3.3 met redsn0w en PwnageTool (jailbreak)

Het iPhone Dev Team heeft een nieuwe versie van de jailbreaktools redsn0w en PwnageTool uitgebracht, waarmee iOS 4.3.3 untethered te jailbreaken is.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Jailbreak iOS 4.3.3Het iPhone Dev Team heeft een nieuwe versie van de jailbreaktools redsn0w en PwnageTool uitgebracht, waarmee iOS 4.3.3 untethered te jailbreaken is op de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en de originele iPad. Met redsn0w 0.9.6rc15 kun je iOS 4.3.3 meteen jailbreaken, PwnageTool 4.3.3 is ervoor bedoeld om inclusief jailbreak naar iOS 4.3.3 te updaten. Het team heeft ook ultrasn0w v1.2.3 uitgebracht, waarmee de basebands die eerder al te unlocken waren nu ook op iOS 4.3.3 te unlocken zijn.

Jailbreaken met redsn0w 0.9.6rc15

redsn0wDe jailbreaktools redsn0w en PwnageTool zijn voor verschillende situaties bedoeld. Als je eerder al een update uit hebt gevoerd naar de officiële firmware van iOS 4.3.3, dan kun je deze direct jailbreaken door redsn0w te gebruiken. Ook als je op dit moment gebruik maakt van een tethered jailbreak van iOS 4.3.3 kun je zonder eerst te herstellen naar een officiële firmware gebruik maken van redsn0w om de jailbreak untethered te maken. Redsn0w 0.9.6rc15 is geschikt voor gebruik op Mac OS X en Windows.
redsn0w 0.9.6rc15

Jailbreaken met PwnageTool 4.3.3

PwnageToolJailbreaken met PwnageTool is met name interessant voor gebruikers die alle mogelijkheden open willen houden wat betreft het unlocken van hun iPhone. Afhankelijk van welke firmwareversie je nu op je iPhone hebt kan de baseband (modemfirmware) van je toestel een update ontvangen als je op de reguliere wijze via iTunes naar iOS 4.3.3 zou updaten, als gevolg waarvan je mogelijkheden om in de toekomst te unlocken beperkt zouden kunnen worden. Met PwnageTool is het mogelijk om een custom firmware te maken, waarmee je een iPhone veilig kunt updaten naar iOS 4.3.3 zonder daarbij de baseband (modemfirmware) van het toestel te updaten.
PwnageTool 4.3.3

Informatie over een mogelijke jailbreak van de iPad 2

iPad 2 jailbreak?Hoewel de iPad 2 dus niet te jailbreaken is met de nieuwste generatie van de jailbreaktools redsn0w en PwnageTool, wordt achter de schermen nog steeds gewerkt aan een jailbreak voor de iPad 2. De exploit waarvan in eerste instantie gebruik werd gemaakt om de iPad 2 te jailbreaken, werd door Apple gepatcht voordat de jailbreak beschikbaar kon worden gemaakt. Het team is dan ook niet van plan veel informatie bekend te maken over de vordering van het jailbreaken van de iPad 2, totdat het mogelijk is deze (waarschijnlijk in de vorm van een userland-jailbreak) uit te brengen. Het heeft geen zin om je iPad 2 op iOS 4.3 te houden in de hoop om van de originele iPad 2 jailbreak gebruik te kunnen maken; deze zal niet uitgebracht kunnen worden omdat daarvoor ook auteursrechtelijk beschermde code van Apple openbaar zou moeten worden gemaakt.

Redsn0w 0.9.6rc15 (Mac OS X en Windows) en PwnageTool 4.3.3 (Mac OS X) zijn te downloaden op de website van het iPhone Dev Team. Aangezien de methode om iOS 4.3.3 te jailbreaken overeenkomt met die van iOS 4.3.2, kun je gebruik maken van deze handleiding om een jailbreak uit te voeren. Ultrasn0w is te installeren via de repository repo666.ultrasn0w.com.
Met vragen over het uitvoeren van een jailbreak kun je terecht op ons jailbreak-forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.