Unlock voor iPhone 3G en 3GS volgt op of voor zondag (jailbreak)

MuscleNerd van het iPhone Dev Team heeft bekend gemaakt dat de softwarematige unlock voor de iPhone 3G en iPhone 3GS op schema ligt om op óf voor aanstaande zondag beschikbaar te worden gemaakt. Aan de unlock van de laatste 02.10.04 baseband voor de iPhone 4 zal langer moet worden gewerkt.

Unlock iPhone 3G en iPhone 3GSMuscleNerd van het iPhone Dev Team heeft bekend gemaakt dat de softwarematige unlock voor de iPhone 3G en iPhone 3GS op schema ligt om op óf voor aanstaande zondag beschikbaar te worden gemaakt (in lijn met hun bekende uitspraak “sunday is a funday“). De kwetsbaarheid in de laatste 05.14.02 baseband (modemfirmware) werd vorige maand gevonden door de hersenchirurg en hacker Sherif Hashim. Aan de unlock van de laatste 02.10.04 baseband voor de iPhone 4 zal langer moet worden gewerkt en deze zal dan ook niet op hetzelfde moment uit worden gebracht.

Tweet MuscleNerd - unlock iPhone 3G en 3GSUit de tekst van MuscleNerd zou je wél op kunnen maken dat de unlock voor de laatste baseband van de iPhone 4 in ieder geval mogelijk is, aangezien hij het heeft over “longer for the iPhone 4“. De unlock van de iPhone 4 wordt bemoeilijkt doordat Apple gebruikt maakt van een nieuwe baseband-chip ten opzichte van de iPhone 3G en iPhone 3GS. Op de nieuwe chip draait daarnaast in plaats van het vertrouwde Nucleus OS een operating systeem genaamd ThreadX. Het is op dit moment dan ook nog niet duidelijk op welk moment een unlock voor de iPhone 4 zal volgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2010, 13:44
Categorie Jailbreak
Onderwerpen iPhone 3G, iphone dev team, jailbreak, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.