Ontdek het universum met de Universe2Go-headset en je iPhone

Met Universe2Go verander je een iPhone in een digitale sterrenkijker, die je met een speciale headset op je gemakje kunt gebruiken om alle sterrenbeelden boven je hoofd te ontdekken.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Universe2Go headset om sterren te kijken.

In de App Store staan diverse apps waarmee je iPhone verandert in een digitale sterrenkijker. Je kijkt op die manier via het scherm van je iDevice naar de hemel, waar je vervolgens sterrenbeelden op ziet verschijnen. Universe2Go laat zien dat je ook een stap verder kunt gaan om het universum te ontdekken. Door je iPhone in deze headset te stoppen, krijg je via augmented reality meer informatie over de miljoen sterren boven ons hoofd.


De zwarte headset van Universe2Go kun je vergelijken met een Google Cardboard, die ook je iPhone gebruikt om virtual reality mogelijk te maken. Universe2Go plaatst het toestel echter bovenop de headset, zodat je hem als een soort verrekijker gebruikt om naar de lucht boven je te kijken.

Universe2Go benut je iPhone

Universe2Go gebruikt een speciale iOS-app die samenwerkt met de headset. Omdat de app weet waar je naar kijkt, tekent de app met gekleurde lijntjes de sterrenbeelden uit, en krijg je via audio informatie over de betreffende sterren.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Zo koppelt de app verschillende sterrencombinaties met oude Griekse mythes, en kun je ook een quiz volgen om te zien of je het allemaal wel begrepen hebt. Op deze manier kun je 88 verschillende sterrenbeelden bekijken en ontdekken, met drie uur aan audiomateriaal.

Gratis app, headset voor €99
Deze gratis app kun je alvast downloaden en uitproberen, al zijn de mogelijkheden ervan beperkt zonder het kastje om je iPhone in te stoppen. De headset is voor €99 verkrijgbaar op de website van Universe2Go, inclusief verzendkosten.

Bekijk ook

Star Walk 2: sterrenkijken op iPhone en iPad blijft geweldig

Sterrenkijken op de iPhone en iPad blijft een leuke bezigheid met Star Walk 2. De augmented reality-app is nog mooier dan zijn voorganger.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.