Undercover journalist in Syrië maakt documentaire met iPhone

Een undercover journalist heeft met een iPhone een documentaire gemaakt over de opstand in Syrië. Hij koos voor de iPhone, omdat een gewone camera te riskant zou zijn in het land.

Songs of DefianceDe documentaire Syria: Songs of Defiance is met enkel een iPhone gefilmd. In de film gaat een undercover journalist op pad om de opstand in Syrië in beeld te brengen. Er is gekozen voor een iPhone als camera, omdat het meedragen van een gewone camera volgens de documentairemaker te riskant was.


Omdat de iPhone minder opvalt, zou de documentaire beelden van de opstand in Syrië hebben gefilmd die tot nu toe nog niemand zou hebben gezien.

We zagen in het verleden al een aantal films gemaakt met de iPhone voorbijkomen, maar filmmakers kozen hier vaak voor om de limieten van de iPhone te testen. Voor Syria: Songs of Defiance zou de iPhone echter noodzakelijk zijn. Het feit dat de maker een volledige documentaire met zijn telefoon kon maken, is hoe dan ook bijzonder.

Al Jazeera zal de volledige documentaire op woensdag 14 maart uitzenden. Er is nog niks bekend over een internationale uitgave.

Bron: Journalism.co.uk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 maart 2012 om 9:36
Onderwerp
Categorie
Apps
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.