Vodafone en T-Mobile door EU verdacht van afspraken (update)

De Europese Unie zou navraag hebben gedaan over gesprekken tussen verschillende Europese telecomproviders, waaronder Vodafone en T-Mobile. Dit op verdenking van prijsfafspraken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

EUDe Europese Unie vermoedt dat T-Mobile en Vodafone onderling afspraken hebben gemaakt. Dit zou reden zijn geweest voor de EU om navraag te doen over gesprekken tussen topmannen van de twee providers, aldus de Financial Times. Vodafone en T-Mobile zijn twee van de vijf telecomproviders die op het moment door de EU worden onderzocht. Afgelopen jaar vonden er nog invallen bij KPN, Vodafone en T-Mobile plaats door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), op basis van verdenkingen over prijsafspraken.

Er zou navraag zijn gedaan over gesprekken tussen vijf grote Europese providers waar T-Mobile en Vodafone onder vallen. Ook France Telecom, Telefonica en Telecom Italia staan onder verdenking. Deze providers staan ook bekend als de E5 en bespreken sinds 2010 onder andere de gebruikte standaard voor mobiele betalingen.

Er lijkt nog geen concreet bewijs te bestaan dat op afspraken binnen de E5 wijst. Het aanvragen van de gegevens door de EU zou echter kunnen wijzen op een aankomend officieel onderzoek naar prijsafspraken.

15:55 De Europese Commissie heeft verduidelijkt dat er niet wordt gekeken naar prijsafspraken, maar naar gesprekken over “toekomstige services in mobiele communicatie”.

Bron: Tweakers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2012, 15:53
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.