iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Appril: de maand april staat in het teken van apps

Appril is een maand waarin apps uit Amsterdam in de belangstelling staan. De hele maand april 2012 zijn er workshops, cursussen, netwerkbijeenkomsten, lunchsessies, en lezingen.

appril 2012Amsterdam probeert zich op het gebied van apps op de kaart te zetten. Appsterdam kennen we al, maar een compleet nieuw initiatief is Appril. De hele maand april staat in het teken van apps bij Appril. Elke woensdagmiddag is er bijvoorbeeld een lunchlezing, er is een workshop over crowdfunding van apps, je kunt naar een workshop digitaal publiceren en nog veel meer.

De organisatie van Appril bestaat uit creatieve zelfstandigen met diverse achtergronden, waaronder mensen van de Freelance Factory. Dit is een vereniging voor freelancers en zelfstandige professionals in de creatieve industrie. De organisatie van Appril zet zich vrijwillig in voor de evenementen die de gehele maand plaatsvinden.

Er wordt tijdens Appril ook aangehaakt bij evenementen die toch al in Amsterdam plaatsvonden, zoals een speciale bijeenkomst van Social Media Club Amsterdam over het thema ‘Apps en Social Media’. Behalve voor creatievelingen is de appmaand ook voor bedrijven interessant. Zo kun je bij ABN-Amro terecht voor een ORAM-lezing over de vraag: ‘Is een app iets voor mij als ondernemer?’

Meer info: Appril

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2012, 7:48
Categorie Round-up
Onderwerpen amsterdam, evenement, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.