Uitgever McGraw-Hill verdwenen bij lancering iPad

Gister was het nog groot nieuws dat de CEO van uitgeverij McGraw-Hill officieel de Apple iPad aankondigde. De vraag is of het toeval was dat Steve het bedrijf niet vermelde tijdens de presentatie van de iPad gister.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

uitgeverijen apple ebooksGisteren was het nog groot nieuws dat de CEO van uitgeverij McGraw-Hill officieel de Apple iPad aankondigde. De vraag is of het toeval was dat Steve het bedrijf niet vermeldde tijdens de presentatie van de iPad. In het lijstje met uitgevers waarmee Apple samenwerkt ontbrak McGraw-Hill. Terry McGraw versprak zich gisteren in een interview door CNBC waarin hij duidelijk vertelde dat het bedrijf al hun e-books al klaar heeft staan om op de iPad te lanceren. Daar dacht Steve waarschijnlijk anders over. Van de zes uitgevers waren er nog maar vijf over tijdens de presentatie.

McGraw deed uitspraken over de Apple iPad, nog voordat Steve Jobs de aankondiging had gedaan. Dit is ongepast en volgens de werkwijze die Apple hanteert was et waarschijnlijk ook verboden. Velen dachten dat Jason Calacanis ook details over de iPad onthulde, die hij niet mocht vertellen. Achteraf blijken zijn tweets helemaal niet waar.

Voor wie het letterlijk wil weten, dit is wat Terry McGraw gezegt heeft tijdens het interview:

Yeah, very exciting. Yes, they’ll make their announcement tomorrow on this one. We have worked with Apple for quite a while. And the Tablet is going to be based on the iPhone operating system and so it will be transferable. So what you are going to be able to do now — we have a consortium of e-books. And we have 95% of all our materials that are in e-book format on that one. So now with the Tablet you’re going to open up the higher education market, the professional market. The Tablet is going to be just really terrific.

Onduidelijk is of Steve het bedrijf voorgoed verwijderd heeft als partner voor e-books of dat het een duidelijke waarschuwing is geweest.

Bron: VentureBeat

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2010, 6:07
Categorieën Achtergrond, Round-up
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.