Twitter zwarte personen

Twitter gaat gluren welke iPhone-apps je hebt

Twitter gaat controleren welke apps je op de iPhone hebt geïnstalleerd. Ze willen daarmee gebruikers beter leren kennen, voor reclame.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Twitter zwarte personenTwitter gaat een update van de app uitbrengen, waarmee het mogelijk wordt om te kijken welke apps je zoal op je iPhone hebt geïnstalleerd. De functie is opt-out, dus het verzamelen van data staat standaard ingeschakeld. Je kunt het wel uitschakelen. De reden waarom Twitter deze data nodig heeft, is om te achterhalen welke gebruikers ze hebben, zodat ze advertenties er bete rop kunnen afstemmen.

Toch zou Twitter dat eigenlijk al kunnen weten, op basis van de onderwerpen waarover mensen twitteren en welke mensen ze volgen. Maar de hoeveelheid informatie die Twitter over de gebruikers heeft, verbleekt bij dat van Facebook. Twitter wil ook de aanbevelingen beter afstemmen, op basis van de gescande data. Je krijgt dan tweets te zien van mensen die je niet volgt, op basis van een algoritme dat kijkt welke gebruikers je mogelijk interessant vindt.

Automatisch Twitter-accounts volgen

twitter-waarschuwingTwitter zegt de informatie verder te kunnen gebruiken om nieuwe gebruikers op weg te helpen. Dat houdt in, dat je automatisch relevante mensen gaat volgen, zonder dat je op een knop hoeft te drukken. Het moet ervoor zorgen dat onervaren gebruikers niet tegen een kale tijdlijn aankijken, als ze maar een handjevol vrienden volgen. Twitter helpt je dan aan wat extra vrienden. Op basis van de apps die iemand heeft geïnstalleerd, kan het bedrijf zien wat jouw interesses zijn.

In iOS (en in Android) is het al mogelijk om te kijken welke apps er al in gebruik zijn. Maar ze kunnen niet zien wat je binnen een app aan het doen bent. Ze kunnen dus ook niet zien hoe vaak je een app gebruikt of welke informatie je invoert in een app. Facebook gebruikt de techniek al langer, om bijvoorbeeld te achterhalen of iemand Candy Crush op de iPhone speelt.

De app-update voor iOS komt later vandaag of vannacht beschikbaar. Android-gebruikers zijn volgende week aan de beurt. Als je de update installeert, verschijnt de hierboven afgebeelde waarschuwing, waarmee je de optie krijgt om het gluren naar apps uit te schakelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2014, 22:33
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.