twitter-app

Twitter-app wil jouw dagelijkse nieuwsbron worden

Twitter heeft een tabblad voor nieuwsberichten toegevoegd, waarmee je kunt volgen wat er momenteel speelt. Daarmee probeert Twitter te zorgen dat je vaker de mobiele apps gebruikt.

twitter-appTwitter wil nog meer jouw dagelijkse nieuwsbron worden. Ze experimenteren met een nieuwstabblad, waarop trending nieuws te zien is. De bedoeling is dat je daardoor vaker komt kijken wat er op Twitter te doen is: niet alleen omdat je de belevenissen van je vrienden wilt volgen, maar ook om te weten wat er elders in de wereld speelt. Er zijn al heel wat mensen die Twitter inmiddels gebruiken als nieuwsbron of als alternatief voor een RSS-lezer.

Twitter: voor je dagelijkse dosis nieuws

“We experimenteren met nieuws op iOS en Android”, vertelde een Twitter-woordvoerder aan BuzzFeed. “We blijven bezig met het onderzoeken van nieuwe manieren om de beste content onder ogen te brengen bij de lezers”. Nog niet iedereen krijgt de nieuwstabbladen te zien. Behoor je wel tot de gelukkigen, dan vind je de knop voor het nieuwsoverzicht midden in de knoppenbalk onderin het scherm. Tik je erop, dan krijg je interessante nieuwtjes, voorzien van plaatjes, tekst en een lijst met bijbehorende tweets. Wil je er vroegtijdig gebruik van maken, dan kun je je aanmelden voor het betaprogramma.

twitter-nieuws-tabblad

Twitter berekent met behulp van een computeralgorigme welke nieuwsberichten in het overzicht moeten komen. De nieuwstab is één van de maatregelen die Twitter neemt om weer in een goed blaadje te komen bij investeerders. De aandelenkoers van het bedrijf maakte een duikvlucht toen afgelopen maandag bleek dat de groei er een beetje uit is bij Twitter. Bijeen sprokkelen van nieuws en filteren van interessante berichten is een richting die Twitter nu onderzoekt, om ervoor te zorgen dat een bredere groep gebruikers dagelijks de app opent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2015, 10:25
Categorie Apps
Onderwerpen nieuws, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.