twitter-website

Twitter experimenteert met swipen voor het sluiten van foto’s

Twitter lijkt bezig met een nieuwe functie in de mobiele app: foto's kun je voortaan sluiten door te swipen, in plaats van tikken op de foto.

Twitter zwarte personenHet lijkt erop dat Twitter bezig is met het invoeren van een nieuwe functie in haar mobiele app. Het gaat om een nieuwe manier om foto’s, die je vanuit tweets kunt bekijken, af te sluiten. Voorheen moest je op het plaatje tikken om te sluiten.

Bij een toenemend aantal gebruikers is dit vervangen door een swipe-beweging. Door de foto naar boven of beneden te vegen keer je vervolgens weer terug naar je tijdlijn. Tikken werkt niet meer.

Twittergebruikers die de populaire app Tweetbot gebruiken kennen deze manier van foto’s sluiten al langer, maar nu lijkt Twitter ook in haar eigen app de aangepaste bediening bij steeds meer gebruikers door te voeren. Twitter heeft nog niet bevestigd of het om een test gaat of dat iedereen in de toekomst van de nieuwe functie gebruik kan gaan maken. Een jaar geleden experimenteerde Twitter ook al met deze swipe-beweging, maar voerde het toen nog niet breed in.

Foto's sluiten door swipen op Twitter

Gebruikers zien nog een andere verandering: bij hun gebruikersprofielen zien ze voortaan ‘media’ staan in plaats van ‘foto’s’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2015, 14:48
Categorie Apps
Onderwerpen foto's, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.