‘iPhone 6s-scherm gebruikt 3D Touch’

Volgens nieuwe berichten ondersteunt het scherm van de iPhone 6s '3D Touch'. Door harder of zachter te tappen, weet de iPhone hoe diep je in de interface wil drukken.

iPhone 6s iPhone 6c concept 7Het aanraakscherm van de iPhone 6s zal ‘3D Touch’-technologie gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je iPhone ziet hoe hard je drukt, en kan bepalen hoe ‘diep’ je in een bepaalde app wil tappen. Een technologie die in een eerder iPhone 6s-gerucht ook al ter sprake kwam.

De nieuwe berichten over het 3D Touch-scherm van de iPhone 6s zijn afkomstig van het Taiwanese UDN – dezelfde website die hier in januari ook al over schreef. Inmiddels zouden er meer tekenen zijn dat Apple de speciale druksensor voor het iPhone-scherm zal introduceren. De Amerikaanse fabrikant Avago Tech zou verantwoordelijk zijn voor de productie van de speciale aanraakpanelen.

Met de 3D-schermtechnologie zou Apple nieuwe manieren kunnen introduceren om apps te bedienen. Een knop kan bijvoorbeeld een andere functie hebben, afhankelijk van hoe hard je er op drukt. In de voor april geplande Apple Watch zit een vergelijkbare druksensor, die Apple als volgt beschrijft:

Naast het voelen van aanrakingen, kan het Retinascherm ook detecteren hoeveel druk een vinger zet. Als er veel druk in combinatie met een aanraking wordt gedetecteerd, zal het systeem een contextmenu geassocieerd met het huidige scherm openen. Apps gebruiken dit menu om acties relevant voor de huidige content te tonen.

De productie van de iPhone 6s bevindt zich nog in een vroeg traject. Apple begint meestal met de verkoop van een nieuwe iPhone in september, wat betekent dat fabrieken pas rond de zomer aan de slag gaan. Waarschijnlijk is Apple op het moment nog in gesprek met productiepartners, onderhandelingen waar de geruchten van UDN wel eens vandaan kunnen komen. De website zit namelijk dicht op Apple’s Aziatische fabrieken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2015, 16:23
Categorie Geruchten
Onderwerp iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.