Spotlight op iPhone, iPad en Mac gaat tweets tonen

De Spotlight in iOS en OS X gaat berichten van Twitter laten zien. Hoe de Twitter-integratie exact werkt, is nog niet bekendgemaakt.

iOs 8 spotlightEen zoekpoging in de Spotlight van iOS en OS X zal binnenkort ook tweets laten zien, aldus Twitter-CEO Dick Costolo. Hierdoor is het makkelijker om bijvoorbeeld een bericht of persoon op Twitter te vinden. Details over de nieuwe functie zijn op het moment nog schaars. Costolo vertelde over de Spotlight-integratie tijdens de presentatie van Twitter’s kwartaalcijfers, maar deelde verder geen informatie.

De ondersteuning voor Apple’s Spotlight is een grote stap voor Twitter. Het is met de Spotlight nu al mogelijk om bijvoorbeeld een app, contactpersoon of informatie op Wikipedia op te zoeken door slechts een paar letters in te toetsen. Dit betekent dat Twitter bij iedere relevante zoekpoging in de Spotlight wordt getoond. Dat kan het sociale netwerk flink wat verkeer opleveren.

Lees ook: iOS 8 uitgelicht: Spotlight wordt slimmer en kan nog meer zoeken

De Twitter-integratie laat ook zien wat Apple van plan is met de Spotlight in iOS en OS X. Het lijkt er namelijk op dat er gaanderweg meer diensten aan de iPhone-zoekopties worden toegevoegd. Het is daarom goed mogelijk dat andere websites en diensten later ook in de Spotlight worden verwerkt. Slaat Apple bijvoorbeeld de handen ineen met een videodienst, dan zouden er video’s in de Spotlight-resultaten kunnen staan. Op het moment is Twitter echter de eerste nieuwe Spotlight-partij die bekend is. In iOS 8 voegde Apple Wikipedia, Apple Maps, iTunes, de App Store en iBooks toe aan de Spotlight-resultaten.

Twitter en Apple hebben al langer een goede relatie als het gaat om iOS-integratie. Zo was Twitter ook het eerste sociale netwerk dat aan iOS werd toegevoegd. Pas in een latere update werd concurrent Facebook ingebakken op de iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2015, 16:08
Categorie Diensten
Onderwerpen spotlight, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.