tomtom-bandit-app

TomTom Bandit: nieuwe actiecamera met iPhone-app

De TomTom Bandit is een nieuwe actiecamera met iPhone-app, waarmee je makkelijk sportactiviteiten kunt filmen en delen.

tomtom-bandit-app
Ook TomTom begeeft zich op de markt voor actiecamera’s, een markt die momenteel gedomineerd wordt door GoPro. De TomTom Bandit werd vandaag gepresenteerd tijdens een persbijeenkomst in Amsterdam. “TomTom schudt de markt voor actiecamera’s op”, beweert de Nederlandse navigatiefabrikant. Waarom zouden we naar de winkel moeten rennen voor dit apparaatje? Omdat het bewerken en delen van video’s heel simpel is, belooft TomTom.

Maar er zit ook een mediaserver ingebouwd, zodat je de beelden niet eerst hoeft te downloaden voordat je ze wilt bewerken. Via de bijbehorende app (ook voor iPhone) kun je de video’s delen met anderen. Dit doe je door de iPhone te schudden.

tomtom-bandit-berg

TomTom Bandit: veel sensoren, maar ook prijzig

De TomTom Bandit is waterproof tot 50 meter. Je moet er dan wel een aparte lenskap bij kopen. Er is een bevestigingssysteem verkrijgbaar, waarmee je de Bandit bijvoorbeeld op een helm kunt vastklemmen. Er zitten bewegingssensoren en een GPS-chip in de camera, zodat je weet waar de actie heeft plaatsgevonden. Ook kan de camera snelheid, G-krachten, acceleratie en hartslag meten. Dat laatste lukt alleen als je een hartslagmeter eraan koppelt. De camera maakt video’s in een kwaliteit van 1080p (30 of 60 fps) en kan ook 4K video’s maken, zelfs in de vorm van timelapses. Hij maakt verbinding met andere apparaten via Wi-Fi, Bluetooth 4.0 en USB 3.0.

De TomTom Bandit ligt in de winkel voor €429.

tomtom-bandit-app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2015, 18:00
Categorie Accessoires
Onderwerp tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.