Twitter introduceert mute-knop en verbetert iPad-app

Twitter heeft vandaag een mute-knop geïntroduceerd, zodat je berichten van andere gebruikers kunt mijden zonder te blokkeren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Twitter iOS mute zoomTwitter heeft vandaag een mute-knop toegevoegd in de iOS-app, waarmee het mogelijk is om tweets en retweets van gebruikers uit je tijdlijn te weren. Heb je de mute-functie geactiveerd, dan ontvolg je de betreffende gebruiker niet. Hierdoor wijkt de nieuwe optie enigszins af van de al langer bestaande blokkeerknop op Twitter. De nieuwe mutie-functie is er niet alleen voor iOS: de Android-app en webapplicatie van Twitter zijn ook bijgewerkt. Als klap op de vuurpijl is ook Twitter voor iPad vandaag bijgewerkt.

Twitter block flowNiet alleen de mute-optie is nieuw. Blokkeer je voortaan een gebruiker, dan zal Twitter je in een tweede venster vragen om de reden. Hier kun je in één keer aangeven of een gebruiker vervelend is, of dat hij of zij spam verspreid. Bij bepaalde opties zal Twitter automatisch op de hoogte worden gesteld, zodat ze bijvoorbeeld spammers kunnen verbannen van het netwerk.

De nieuwe mute-functie wordt op het moment geleidelijk uitgerold. Twitter testte de nieuwe knop al enige tijd en heeft nu besloten hem voor iedereen beschikbaar te stellen. Zelf hebben we de knop nog niet kunnen zien, maar Twitter heeft de komst van de nieuwe optie bevestigd.

Omdat je iemands berichten met de mute-knop blokkeert zonder ze te ontvolgen, weet de andere gebruiker niet dat je berichten ontwijkt. Bovendien kun je later iemands berichten weer gewoon lezen en de ander gewoon DM’en. Bij een blokkade ontvolg je elkaar, waardoor het versturen van een DM ineens niet meer mogelijk is.

De Twitter-app heeft vandaag ook een update gekregen, waarin voornamelijk veranderingen voor de iPad worden geïntroduceerd. Je kunt kiezen of je populairste tweets als eerste wil zien bij een zoekterm en krijgt een preview te zien bij foto’s en Vine-video’s. De app belooft ook makkelijke toegang tot DM’s en laat je direct reageren vanuit je tijdlijn. Het zijn vooral functies die op de iPhone al beschikbaar waren. Twitter voor iPad is daarmee naar het niveau getrokken van de originele iPhone-app.

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Twitter nieuwe search iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:11
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.