flipboard-magazines

Twitter heeft plannen om Flipboard over te nemen

Twitter heeft plannen om Flipboard te kopen, de app waarmee je zelf magazines samenstelt. Twitter wil snel groeien, terwijl Flipboard ook wel een impuls nodig heeft.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

flipboard-koffiebekerTwitter is al een aantal maanden in gesprek met Flipboard: ze willen een overname doen van het bedrijf achter de populaire magazine-app. De overnamesom zou meer dan 1 miljard dollar bedragen. Sinds het begin van het jaar zijn er talloze gesprekken gevoerd door Twitter CFO Anthony Noto. Twitter staat onder druk van beleggers om te groeien en te innoveren. Momenteel lijken de gesprekken weer even stil te staan.

Update 27 mei: Ook Google en Yahoo hebben gesprekken gevoerd met Flipboard over een overname.

Twitter: overnames om te groeien

Toch kan een overname zin hebben voor Twitter: Flipboard wordt gemaakt door een ervaren team onder leiding van de bekende ondernemer Mike McCue. McCue was voorheen bestuurslid van Twitter, maar trad af omdat er te veel concurrentie ontstond tussen beide bedrijven. McCue zou een perfecte vervanger zijn voor de huidige Twitter CEO Dick Costolo, die nogal onder vuur ligt.

Flipboard: groei vlakt af

Voor Flipboard heeft de overname ook zin. Er zijn bekende investeerders bij betrokken, die er 160 miljoen dollar in hebben gestoken. Maar de glans van de eerste jaren, is er wel een beetje vanaf. Flipboard werd ooit gezien als hét schoolvoorbeeld hoe je een iPad-magazine moest maken. Maar de groei van het aantal gebruikers zwakt af, nu de nieuwigheid bij iPad-magazines eraf is. Zelfs voor een goed gemaakte app als Flipboard is er maar een kleine groep gebruikers die er dagelijks gebruik van wil maken. Ook staat Flipboard niet meer standaard voorgeïnstalleerd op Samsung-toestellen. Het aantal ‘geactiveerde’ gebruikers lag in 2014 op 100 miljoen. Dit zijn gebruikers die Flipboard ooit hebben geactiveerd, maar het betekent niet dat ze er nog dagelijks gebruik van maken. Financieel gaat het best aardig: ze zouden zo’n 50 miljoen dollar omzet draaien en 800 miljoen dollar waard zijn.

flipboard-magazines

Andere bedrijven die mogelijk geïnteresseerd zijn in Flipboard zijn Google en Facebook. Toch is het maar de vraag of Twitter snel kan groeien door Flipboard in de lijven. Veel Flipboard-gebruikers zullen ook al een Twitter-account hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2015, 12:51
Categorie Apps
Onderwerpen flipboard, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.