Aria bewegingsbesturing Pebble Time

Aria zorgt dat je de Pebble Time met polsbewegingen kunt bedienen

De Aria laat je de Pebble Time, Android Wear en iPhone-apps bedienen met bewegingsbesturing. Een vingerbeweging is al genoeg.

Aria bewegingsbesturing Pebble TimeHoe handig een smartwatch ook is: het kan nog wel eens lastig te zijn om het horloge met het kleine aanraakscherm te bedienen. Dat probeert Apple op te lossen met een digitale kroon aan de zijkant, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Dat bewijst de Aria: dit slimme apparaatje voor smartwatches registreert zelfs de kleinste vingerbeweging vanaf je pols, zodat je een horloge kunt bedienen door bijvoorbeeld op een tafel te tikken. Het werkt momenteel met de Pebble Time en Android Wear-horloges.

De Aria is een kleine clip die je aan de smartwatch bevestigt. Vervolgens verbind je het apparaatje via Bluetooth met de Pebble Time of een Android Wear-smartwatch, zodat je het horloge met armbewegingen kunt bedienen. Het apparaatje gebruikt een bijbehorende horloge-app voor de Pebble Time en Android Wear, waarin je aangeeft met welke vingerbewegingen je de smartwatch kunt bedienen.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Aria op dezelfde manier ook met de Apple Watch zou kunnen werken. Apple’s horlogesysteem is relatief gesloten, waardoor dit soort alternatieve bediening niet mogelijk is. Toch wordt er beperkte functionaliteit voor de Apple Watch verwacht: de makers brengen een speciale SDK voor iOS-applicaties uit. Hiermee kun je iPhone-apps met vingerbewegingen bedienen. Dat zou ook werken met Apple Watch-apps die vanaf de iPhone worden geladen – mits Apple deze apps goedkeurt.

De Aria zal over een paar weken via Kickstarter worden aangeboden. Daar kost het apparaatje je 69 dollar. Ideaal voor Pebble Time-backers met een iPhone, maar wij hebben er wellicht ook wat aan met Android Wear: volgens geruchten werkt Google aan iPhone-ondersteuning voor zijn smartwatches. Wil je weten of Google dit binnenkort echt aankondigt, volg dan de ontwikkelingen rond Google I/O. Wij maakten dit weekend een uitgebreid artikel over Google I/O.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2015, 10:03
Categorie Accessoires
Onderwerpen android wear, kickstarter, pebble time

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.