Twitter zwarte personen

Twitter experimenteert met mini-videospeler in app

Twitter voor iPhone en iPad experimenteert met een kleine videospeler die door blijft spelen terwijl je door je timeline scrollt.

Twitter zwarte personenTwitter gaat YouTube achterna op het gebied van video. Een klein beetje dan. Net zoals in de YouTube-app, kunnen Twitteraars nu video’s in een klein venster rechtsonder in beeld afspelen. Een veegbeweging is genoeg om de video uit beeld te vegen. Als je op een video drukt begint die groot in beeld, maar met de knop rechtsboven kan je de video minimaliseren en verder scrollen in de timeline. Het experiment lijkt op de Amerikaanse (advertentie)markt gericht.

Een selecte hoeveelheid tweets van Amerikaanse bedrijven laat zien hoe de nieuwe functie werkt. Zo kan je onder andere de nieuwe clip van Michael Jackson bekijken terwijl je verder leest. Volgens TheNextWeb is de toevoeging een verlengstuk van het Twitter Amplify-programma, waarmee Twitter wil bereiken dat gebruikers intensiever van het sociale netwerk gebruik maken. Een deel van het programma bestaat uit live tweeten over én kijken naar content, en dat kijken naar hoeft dus niet perse op een televisiescherm te zijn.

Twitter videospeler met knoppen iPhone Twitter mini videospeler iPhone

Het is nog niet bekend hoe groot de uitrol is van de nieuwe videofunctie. Hij wordt dan ook ‘soft’ doorgevoerd: je hebt er geen app-update voor nodig. Om te kijken of hij bij jou werkt, kan je deze link openen in de Twitter-app. Behalve de knop om de video te minimaliseren, hoor je ook een reageer-, favoriet- en een retweetknop op de video te zien.

Twitter is fanatiek bezig met vernieuwingen die gebruikers betrokkener moeten maken. Eerder deze week maakte Twitter duidelijk dat je in de toekomst ook tweets in je timeline mag verwachten die niét door je gevolgde personen worden geschreven of geretweet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2014, 17:17
Categorie Apps
Onderwerpen twitter, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.